Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Τρέλα.... Ο Έλον Μασκ σε ερωτικές περιπτύξεις με ρομπότ – Μία νέα εποχή στην επιλογή συντρόφου;

 Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Είναι αυτή η νέα του σύζυγος; Ή μήπως τα φαινόμενα απατούν;
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες φωτογραφίες του Έλον Μασκ σε ερωτικές περιπτύξεις με θηλυκό ανθρωποειδές ρομπότ έχουν ξεσηκώσει τους χρήστες του διαδικτύου, που αναρωτιούνται: Είναι αυτή η νέα του σύζυγος; Ή μήπως τα φαινόμενα απατούν;

Η προηγμένη τεχνολογία είναι το στοιχείο του. Έφτιαξε τα πιο περιζήτητα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ επιδίδεται στην εξερεύνηση του διαστήματος. Οι τελευταίες φωτογραφίες του Έλον Μασκ, ωστόσο, στις οποίες τον βλέπουμε να φιλά ανθρωποειδή ρομπότ, αποδεικνύουν ότι η σχέση του με την τεχνολογία περνά σε επόμενο στάδιο, κάνοντάς μας να απορούμε: Είναι αυτή η μελλοντική του σύντροφος; Η μελλοντική σύντροφος… όλων μας;

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Twitter από τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας κατασκευαστικής εταιρείας, ονόματι Daniel Marven. Απεικονίζουν τον Elon Musk σε τρυφερές περιπτύξεις με τέσσερα θηλυκά ρομπότ.

Όπως φαίνεται, συνέπεσαν χρονικά με την κυκλοφορία στιγμιότυπων του νέου ανθρωποειδούς ρομπότ Tesla, του Optimus, που κάνει τα πρώτα του βήματα, προσθέτοντας λίγη παραπάνω ίντριγκα στο θέμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν μεγάλο σούσουρο ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου, προκαλώντας τόσο χιουμοριστικά σχόλια όσο και προβληματισμό. Ο Marven, πάντως, στην ανάρτησή του γράφει:

«Ο Έλον Μασκ ανακοινώνει τη μελλοντική σύζυγό του, μα ποια θα είναι αυτή; Είναι το πρώτο ρομπότ που έχει κατασκευαστεί, ειδικά σχεδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη, με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που ονειρεύεται, το οποία δεν βρίσκονται σε κανέναν κανονικό άνθρωπο, γιατί φυσικά δεν υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος που να έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Η Catnilla λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια χωρίς φόρτιση, είναι εξοπλισμένη με αισθητηριακά μέσα, που την κάνουν να νιώθει λυπημένη και χαρούμενη, και έχει μια ισορροπημένη και διαδραστική προσωπικότητα, ώστε να μπορεί να δείξει αν βρίσκεται σε κρίση ή τι συναισθήματα βιώνει, τι ανάγκες έχει ή αν εκτίθεται σε οποιοδήποτε ψυχολογικό στρες». Όπως αποδείχθηκε βέβαια, οι εικόνες έγιναν με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Η ανάρτηση αποσκοπεί στην αποσαφήνιση των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) την επόμενη περίοδο, ειδικά μετά την κυκλοφορία από την Tesla του πρώτου ολοκληρωμένου ρομπότ Optimus. Παιδιά, αυτός ο τύπος δεν είναι άνθρωπος. Είναι κάτι το απόκοσμο».

Ο Έλον Μασκ, πάντως, αναφερόμενος στα νέα ρομπότ του, τα αποκαλεί «συντρόφους». Η πραγματική τους φύση δεν είναι ακόμα σαφής, πάντως η τεχνολογία τους διαρκώς εξελίσσεται και όλα δείχνουν πως η στιγμή που θα κυκλοφορήσουν πραγματικές φωτογραφίες ανθρώπων και ρομπότ σε ερωτικές περιπτύξεις… δεν αργεί πολύ!

Πηγή: ow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου