Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα πρόσωπα που θα «τρέξουν» την καμπάνια

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

Έχει γίνει συζήτηση για τα νέα πρόσωπα που πρέπει να συστρατευτούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και να αποτελέσουν τη «φωνή» του.

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα πρόσωπα που θα «τρέξουν» την καμπάνια

Αρκεί η αλλαγή στρατηγικής για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να «τρέξει» μια τόσο δύσκολη προεκλογική αναμέτρηση;

Έχει γίνει πολλές φορές συζήτηση για τα νέα πρόσωπα που πρέπει να συστρατευτούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και να αποτελέσουν σε πολλές περιπτώσεις τη «φωνή» του. Μέχρι σήμερα ποτέ δεν πήραν τον αναβαθμισμένο ρόλο που θα έπρεπε. Και η ταχύτητα με την οποία έτρεξαν οι εξελίξεις στον προηγούμενο προεκλογικό αγώνα δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Κατά πολλούς μέσα στο κόμμα, ήταν και ένας από τους λόγους που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατάφερε να βγάλει ένα ανανεωμένο πρόσωπο. Δεν φτάνει μόνο η εκπόνηση του προγράμματος, έχουν σημασία σε πολλές περιπτώσεις και τα στελέχη που το επικοινωνούν. Στις προηγούμενες κάλπες η ανανέωση είχε περιοριστεί στη νέα εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο «οδηγός» για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και θα τρέξουν μεγάλο μέρος της καμπάνιας είναι και τα αποτελέσματα της προηγούμενης κάλπης. Ποιο είναι το θετικό στοιχείο; Ότι πλέον δεν έχουν λόγο να κυνηγήσουν τον σταυρό στην περιφέρειά τους αφού οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι ένα στέλεχος που χαίρει πλήρους αποδοχής. Χαμηλών τόνων, ταιριάζει απολύτως με το νέο προφίλ που θέλει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γνώστρια των οικονομικών, μπορεί να επικοινωνήσει το πρόγραμμα και πλέον έχει τον «αέρα» των 26.323 σταυρών και την πρωτιά στη Δυτική Αθήνα.

Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος, απέδειξε με την επιμονή του να κυνηγήσει τον σταυρό και να μην μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας πως είναι σίγουρος για τις δυνάμεις του. Ξεπέρασε σε ψήφους στην Α’ Αθήνας και τον έμπειρο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Οι δυο τους μπορούν να αποτελέσουν μια «δύναμη πυρός» για τις υπόλοιπες 31 ημέρες μέχρι τις εκλογές.

Άνετη η πρωτιά στη Μεσσηνία και του Αλέξη Χαρίτση που ως πρώην εκπρόσωπος τύπου έχει την προϋπηρεσία για να αντεπεξέλθει σε μια πολύ απαιτητική εκλογική μάχη. 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγες ώρες μετά την μεγάλη εκλογική ήττα, με ανάρτησή του, είχε επισημάνει πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε δίπλα στον Τσίπρα, στελέχη της νέας γενιάς που ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, όπως η Αχτσιόγλου, ο Χαρίτσης, ο Ηλιόπουλος».

Νέο πρόσωπο στη Βουλή με δυναμικό λόγο και πολλούς ακολούθους στα social media είναι η Έλενα Ακρίτα. Πιο ενεργός αναμένεται να είναι και ο Μιχάλης Καλογήρου

Το γεγονός πως άλλα κορυφαία νέα στελέχη όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης έμειναν εκτός Βουλής για ελάχιστες ψήφους δεν αναμένεται να επηρεάσει τη συμμετοχή τους στη νέα μάχη. Το ίδιο ισχύει και για στελέχη του «think tank» με τα οποία έχει δουλέψει πολύ ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης. Όθωνας Ηλιόπουλος, Νικόλας Φαραντούρης, Δανάη Βουτυράκου, Στέφανος Κασελάκης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι το ζητούμενο να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου