Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Τι συζήτησαν οι αρχηγοί κατά την έξοδο από το Προεδρικό Μέγαρο – To debate και η απλή αναλογική

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά πληροφορίες, πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διεξαχθεί ένα debate μόνο με εκείνους, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο να παρεμβαίνει και να αντιπροτείνει να διεξαχθεί ξανά ντιμπέιτ όλων των αρχηγών πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αξίξει να αναφερθεί ότι ο κ. Τσίπρας ζητούσε επανειλημμένως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρεθούν αντιμέτωποι οι δυο τους σε ένα τηλεοπτικό στούντιο.

Φυσικά, τις τελικές αποφάσεις για το debate αναμένεται να λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα η Διακομματική Επιτροπή. Πάντως, η προηγούμενη τηλεμαχία έλαβε αρνητικά σχόλια τόσο από μερίδα του κοινού όσο και από δημοσιογράφους,ιδίως για τους περιορισμούς που είχαν αναφορικά με τις ερωτήσεις προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν ήταν, όμως, μόνο το debate που απασχόλησε τα πηγαδάκια των αρχηγών. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θέλησε να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε για την απλή αναλογική. Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι δεν είναι τα αναλογικότερα εκλογικά συστήματα, που εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβερνήσεων. Άλλωστε η ευρωπαϊκή εμπειρία άλλα δείχνει.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτηση υπογράμμισε ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών που θα οριστούν, πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων και υπογράμμισε περαιτέρω ότι και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου