Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Κριστίν Λαγκάρντ μαθαίνει ελληνικά;

  Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Ποιοι συμβούλεψαν την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ να αρχίσει να μαθαίνει ελληνικά.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μαθαίνει ελληνικά. Ποιος άραγε είναι ο λόγος; Ποιοι τη συμβούλεψαν να κάνει το βήμα αυτό.

Οπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, τρεις τραπεζίτες θεωρούνται οι κύριοι «δράστες» που έκαναν την Κριστίν Λαγκάρντ να μαθαίνει ελληνικά… Και να κηρύττει καμιά φορά την έναρξη των, συνήθως βαρετών, γενικών συμβουλίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης με τις φράσεις «καλημέρα σας» και «πώς είστε σήμερα;», κάνοντας σοβαρούς και έμπειρους κεντρικούς τραπεζίτες να κοιτάζουν λοξά ο ένας τον άλλον, με τον γάλλο κεντρικό τραπεζίτη Φρανσουά ντε Γκαλό, υπέρμαχο της «γαλλοφωνίας», να απορεί πώς συμβαίνει να κυριαρχεί άλλη γλώσσα στα άδυτα της ΕΚΤ εκτός από τα αγγλικά και τα γαλλικά, όπως προσθέτει η ίδια πηγή.

Και όμως οι τρεις ελληνόφωνοι κεντρικοί τραπεζίτες, της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, της Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου και της Ιρλανδίας Γαβριήλ Μακλούφ (με ρίζες από την Ελλάδα και έχει πολιτογραφηθεί Ελληνας), έχουν δημιουργήσει ένα είδος ομάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και συνεννοούνται πολλές φορές στα ελληνικά μεταξύ τους στη διάρκεια των πολύωρων συνεδριάσεων της ΕΚΤ, την ώρα που οι άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι λένε. Γενικά, θέλω να πω πως έχουν δημιουργήσει ένα ελληνόφωνο «λόμπι» (από εκεί που δεν υπήρχε) στην ισχυρότερη τράπεζα της Ευρώπης.

Τις προάλλες μάλιστα συγκεντρώθηκαν και οι τρεις στην εκδήλωση για την επέτειο των 25 χρόνων του ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ήταν μεγάλη η χαρά τους όταν συνάντησαν στη Φρανκφούρτη και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και έτσι έγιναν τέσσερις που μιλούσαν ελληνικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου