Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία «κλειδιά»

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννης Σαρμάς, θα ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός την Πέμπτη 25 Μαΐου ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Τα ονόματα που ακούγονται για τα υπουργεία.

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννης Σαρμάς, θα ορκιστεί την Πέμπτη 25 Μαΐου ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία «κλειδιά» της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής, για το υπουργείο Αμυνας (στο παρελθόν είχε διατελέσει υφυπουργός Αμυνας). 

Στο υπουργείο Εσωτερικών θα παραμείνει η νυν υπηρεσιακή υπουργός, Καλλιόπη Σπανού, η οποία παλαιότερα έχει θητεύσει στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη. 

Το υπουργείο Εξωτερικών είναι πιθανό να αναλάβει ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει πρώην πρύτανης.  Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βασίλης Κασκαρέλης είχε βραβευτή από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στο επίσημο δείπνο, πριν την παρέλαση, όταν ήταν πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούγεται το όνομα του Χαράλαμπου Λαλούση, πρώην αρχηγού του ΓΕΣ, και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας φαίνεται πως οδεύει ο απόστρατος πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Το υπουργείο Υγείας είναι πιθανό να αναλάβει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναμένεται να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού.

Τα επόμενα βήματα

Η σύγκληση της νέας Βουλής θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαΐου, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών. Τη Δευτέρα 30 Μαΐου η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να εκλέξει προεδρείο, με τον Κ. Τασούλα να αναμένεται να επανεκλεγεί.

Στη συνέχεια (ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας) θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Πιθανότερη ημερομηνία για τις κάλπες θεωρείται η 25η Ιουνίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου