Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Ο Ντε Σάντις διεκδικεί επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

Με την υποψηφιότητα του ΝτεΣαντις, θα δοκιμαστεί τόσο η απήχησή του σε εθνικό επίπεδο, όσο και η δημοφιλία του μέσα στο κόμμα, απέναντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις επισημοποίησε την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στην προεδρική κούρσα του 2024. 

Ο Ντε Σάντις κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, σηματοδοτώντας την έναρξη της καμπάνιας του, λίγο πριν την προγραμματισμένη διαδικτυακή συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Ελον Μασκ. Η υποψηφιότητά του ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην άνοδο του από ελάχιστα γνωστό βουλευτή, σε κυβερνήτη δύο θητειών. Τώρα, θα δοκιμαστεί τόσο η απήχησή του σε εθνικό επίπεδο, όσο και η δημοφιλία του μέσα στο κόμμα, απέναντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα εξασφάλισε σαρωτική νίκη στις εκλογές, με 19 μονάδες διαφορά από τον αντίπαλό του.

Οικοδόμησε τη φήμη του πάνω στην αμφισβήτηση της πολιτικής περιορισμού της COVID-19, απορρίπτοντας τα lockdown και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στις περυσινές ενδιάμεσες εκλογές, πολλοί υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τον Τραμπ, απέτυχαν να εκλεγούν, αλλά αντιπαλότητα Τραμπ – Ντε Σάντις μοιάζει να ευνόησε τον κυβερνήτη της Φλόριντα, με πολλούς ψηφοφόρους να τον ψηφίζουν τότε ως πολιτικά βιώσιμη εναλλακτική του Τραμπ.

Ωστόσο η όξυνση της ρητορικής του Ντε Σάντις κάνει κάποιους από τους μεγάλους χορηγούς του κόμματος να διστάζουν. Κάποιοι από αυτούς έχουν αμφισβητήσει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τις απόψεις του σε κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα, όπως τη νομοθετική απαγόρευση της άμβλωσης μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, την οποία προώθησε.

Ο Τόμας Πέτερφαϊ, σημαντικός χρηματοδότης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ιδρυτής της χρηματιστηριακής πλατφόρμας Interactive Brokers, είχε πει τον περασμένο μήνα ότι ανέστειλε τις δωρεές του στην εκστρατεία Ντε Σάντις, εν μέρει εξαιτίας της στάσης του κυβερνήτη απέναντι στην άμβλωση. Ο Κεν Γκρίφιν, ιδρυτής του αμοιβαίου κεφαλαίου hedge fund Citadel, φέρεται κι αυτός να «πάγωσε» τη στήριξή του προς τον Ντε Σάντις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου