Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Καταγγέλλεται παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στη Ροδόπη

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Η Ροδόπη ήταν η μόνη εκλογική περιφέρεια στον χάρτη της Ελλάδας που δεν βάφτηκε μπλε, μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2023. Πρόκειται για τη μοναδική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον εκλογικό καταποντισμό.

Στη Ροδόπη ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,18%, η ΝΔ 27,05% και το ΠΑΣΟΚ 22,65%, με τα τρία κόμματα να κερδίζουν από μία έδρα.

Πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ο Οζγκιούρ Φερχάτ του ΣΥΡΙΖΑ με 12.208 σταυρούς (ενσωμάτωση σταυρών στο 94,35%), ενώ επίσης εκλέγονται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης της ΝΔ και ο Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκλογή του Ο. Φερχάτ και οι δημόσιες σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα, ενώ ενδέχεται το θέμα να θίξει σύντομα με δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή της η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ κάνοντας λόγο για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη.

Η ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

Για τουρκική μειονότητα στη Δ. Θράκη μιλούσε ο Οζγκιούρ Φερχάτ

Υπενθυμίζεται πως μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ είχε επιστρατεύσει την προπαγάνδα της Αγκυρας περί «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του στη μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org είχε πει πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

«Οταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε σε εφαρμογή τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια υπουργεία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον στη γλώσσα τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε αυτήν την πολιτική απόφαση που πήραμε. Τα παιδιά μας έχουν επίσης στερηθεί αυτό το δικαίωμα», είπε μεταξύ άλλων ο Οζγκιούρ Φερχάτ.

Μάλιστα, είχε επιτεθεί και κατά της κυβέρνησης σχετικά με τον νόμο για τους μουφτήδες, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε αποδεκτός από τη μειονότητα, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τις προσφυγές κατά της Ελλάδας από μειονοτικούς συλλόγους που θέλουν να ονομάζονται «τουρκικοί».

Η ηχηρή παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με αιχμές για «παράδοση στο προξενείο»

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο είχε προχωρήσει σε δημόσια δήλωση παραίτησης από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής και «παράδοση στο προξενείο».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της παραίτησής του είχε κάνει ονομαστική αναφορά και στον Οζγκιούρ Φερχάτ, υποστηρίζοντας πως στο όνομα της προσωπικής του φιλοδοξίας να γίνει βουλευτής, έχει παγιδεύσει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού σε έναν πολιτικό κατήφορο που καταλήγει στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.   

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου