Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

HΠΑ- Ρεπουμπλικάνοι: «Aκανθώδη ζητήματα» δεν έχουν επιλυθεί στις διαπραγματεύεσεις για το χρέος

 Κυριακή, 28  Μαΐου, 2023

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017 τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης

Υπάρχουν ακόμα «ακανθώδη ζητήματα» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Λευκού Οίκου για την αποτροπή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας των ΗΠΑ, εξήγησε ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων, Πάτρικ Μακ Χένρι.

«Εχουμε μπροστά ώρες ή ημέρες, δεν ξέρω πότε» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας «πολύ σύντομος κατάλογος» διαφορών που παραμένουν.

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις για το χρέος

Εάν επέλθει χρεοκοπία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να στείλει τις ΗΠΑ σε ύφεση, με εκτεταμένες απώλειες θέσεων εργασίας και υψηλότερο κόστος δανεισμού των καταναλωτών που θα διαχυθεί στο επόμενο εκλογικό έτος.

«Η τρέχουσα αντιπαράθεση για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή στην οικονομία από οποιαδήποτε προηγούμενη αναμέτρηση», τόνισε η επικεφαλής οικονομολόγος του Bloomberg Economics στις ΗΠΑ Άννα Γουόνγκ.

Στερεύει το ταμείο της κυβέρνησης

Οι διαπραγματευτές του Μακάρθι και του προέδρου Τζο Μπάιντεν εργάστηκαν μέχρι τη νύχτα για να προσπαθήσουν να επιλύσουν την απειλή της χρεοκοπίας, η οποία, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, θα μπορούσε να συμβεί στις 5 Ιουνίου. Ο ΜακΧένρι δήλωσε ότι είναι «σοβαρή πρόκληση» να περάσει ένα νομοσχέδιο πριν από αυτή την ημερομηνία Χ.

Όσο διαρκούν οι συνομιλίες τα μετρητά στο ταμείο του υπουργείου Οικονομικών μειώνονται ραγδαία. Συγκεκριμένα τα ρευστά διαθέσιμα υποχώρησαν στα 38,8 δισ. δολάρια την Πέμπτη, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Ο ΜακΚάρθι έχει δεσμευτεί να τηρήσει τον κανόνα των 72 ωρών, ώστε να επιτρέψει στους νομοθέτες να εξετάσουν το κείμενο πριν από την ψηφοφορία. Ο ΜακΧένρι δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν υποχωρούν σε αυτό.

Αυτός ο κανόνας, σε συνδυασμό με τα διαδικαστικά εμπόδια στη Γερουσία, κινδυνεύει να οδηγήσει το Κογκρέσο μέχρι την προθεσμία της 5ης Ιουνίου.

Τα σημεία που δεν έχουν επιλυθεί

Η απαίτηση να εργάζονται όσοι συμμετέχουν στα προγράμματα κατά της φτώχειας – που προωθείται από τους Ρεπουμπλικάνους και στην οποία αντιτίθενται οι  Δημοκρατικοί- ήταν μεταξύ των υπόλοιπων σημείων εμπλοκής το βράδυ της Παρασκευής.

Το Σάββατο, ο ΜακΧένρι δήλωσε ότι η «αλληλεπίδραση όλων των θεμάτων», τα οποία περιλαμβάνουν τα ανώτατα όρια δαπανών και τη διάρκεια οποιασδήποτε συμφωνίας για το χρέος, σημαίνει ότι «τίποτα» δεν έχει λυθεί πραγματικά.

Οποιαδήποτε συμφωνία, πρόσθεσε ο McHenry, θα πρέπει να δείχνει μια τάση μείωσης των ομοσπονδιακών δαπανών για πολλά χρόνια.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου