Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Επιτυχία σημείωσε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του Σαββάτου το μίνι ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μπρόκτον της Μασαχουσέτης

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Επιτυχία σημείωσε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του Σαββάτου το μίνι ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μπρόκτον της Μασαχουσέτης που διοργάνωσε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα.

Το φεστιβάλ διέθετε ποικιλία εύγευστων ελληνικών φαγητών και γλυκισμάτων τα οποία προσέλκυσαν τα μέλη της κοινότητας, αλλά και εκατοντάδες κατοίκους του Μπρόκτον, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με την ελληνική κουζίνα. Μια στρατιά από εθελοντές και εθελόντριες εργάσθηκαν με αφοσίωση για την επιτυχία του μίνι φεστιβάλ.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ρωμανός Καράνος, ο οποίος είναι συνάμα και καθηγητής της Εκκλησιαστικής Μουσικής στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, οργανωτής και διευθυντής της χορωδίας της, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «είναι το λεγόμενο μίνι φεστιβάλ που κάνουμε κάθε Μάιο, το οποίο είναι τριήμερο. Το μεγάλο το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες είναι αυτό που κάνουμε τον Σεπτέμβριο από τις 14 έως τις 17».

Είπε ακόμα ότι «αρχίσαμε την Παρασκευή 19 Μαΐου και τελειώνουμε σήμερα Κυριακή στις 6 το απόγευμα». Στην ερώτηση αν η κακοκαιρία και η δυνατή βροχή που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου επηρέασε την προσέλευση των επισκεπτών, ο π. Ρωμανός είπε «όχι, καθόλου ευτυχώς».

Αναφορικά πόσο στηρίζεται η κοινότητα στα δύο αυτά φεστιβάλ για την ευεξία της ο π. Ρωμανός είπε ότι «είναι η βασική πηγή εσόδων της κοινότητας» και διευκρίνισε «όχι αυτό της Φιλοπτώχου διότι τα έσοδα του διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά από το μεγάλο του Σεπτεμβρίου».

Οι εθελοντές της κοινότητας του Ευαγγελισμού του Μπρόκτον με τον π. Ρωμανό Καράνο, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία του μίνι Φεστιβάλ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΡΟΚΤΟΝ

Ο π. Ρωμανός, ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα ένα έτος, είχε πει, στη συνέντευξη του στον «Ε.Κ.» τον Μάρτιο, πως «έχουμε ξεκινήσει τη νέα χρονιά με μεγάλο ενθουσιασμό. Οι εθελοντές στις διάφορες διακονίες της κοινότητας εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα επιτελεί σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο. Οι νέοι μας έχουν αρχίσει να επανασυνδέονται με την κοινότητα μετά τη ‘χειμερία νάρκη’ που προκάλεσε η πανδημία. Το επιτυχημένο φεστιβάλ του περασμένου Σεπτεμβρίου συνέβαλε στην ήδη πολύ καλή οικονομική μας κατάσταση και σύντομα θα ολοκληρωθεί η αγιογράφηση του ναού. Ως προς τον πνευματικό τομέα, έχει αυξηθεί η προσέλευση των πιστών στις Κυριακάτικες Ακολουθίες και αρκετοί πιστοί συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες συνάξεις μελέτης Αγίας Γραφής. Προς πνευματική οικοδομή των ενοριτών μας, σκοπεύουμε να διοργανώσουμε προσκυνηματικές εκδρομές εντός των ΗΠΑ και στους Αγίους Τόπους».

Επισημαίνεται ότι η κοινότητα ιδρύθηκε το 1916 από πρωτοπόρους Ελληνες μετανάστες. Η πόλη του Μπρόκτον απέχει από τη Βοστώνη περί τα είκοσι μίλια νοτίως και έχει πληθυσμό εκατό χιλιάδες δημότες.

Ολες οι φυλές των δημοτών της πόλης του Μπρόκτον απόλαυσαν τα ελληνικά φαγητά στο μίνι Φεστιβάλ της Φιλοπτώχου της κοινότητας του Ευαγγελισμού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΚΤΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου