Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Νικολά Σαρκοζί: Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης, το ένα χωρίς αναστολή

   Πέμπτη, 18  Μαΐου, 2023


Το Εφετείο του Παρισιού απέρριψε σήμερα την έφεση του πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, επικυρώνοντας την ποινή φυλάκισης τριών ετών που του είχε επιβληθεί το 2021 για διαφθορά.

Οπρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα από τότε που άφησε το αξίωμά του. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2021 καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών – τα δύο με αναστολή και το ένα στο σπίτι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι –  για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής, μια κύρωση που είναι πρωτοφανής για έναν πρώην πρόεδρο της χώρας.

Το δικαστήριο τότε είχε διαπιστώσει ότι ο Σαρκοζί και ο πρώην δικηγόρος του, Τιερί Χερζόγκ, είχαν συνάψει «συμφωνία διαφθοράς» με τον πρώην υψηλόβαθμο δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με μια νομική έρευνα. Στη συνέχεια, οι έρευνες των αρχών είχαν αποκαλύψει ότι ο Σαρκοζί διατηρούσε μια ανεπίσημη τηλεφωνική γραμμή από το 2014 σε άλλο όνομα, μέσω της οποίας επικοινωνούσε με τον Χέρζογκ.

Το περιεχόμενο αυτών των τηλεφωνημάτων ήταν που οδήγησε στην ετυμηγορία για διαφθορά το 2021. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τότε να επιβληθούν στους Σαρκοζί, Χέρζογκ και Αζιμπέρ οι ίδιες ποινές. Ο Σαρκοζί, όμως, αμφισβήτησε τις κατηγορίες και άσκησε αμέσως έφεση κατά της καταδίκης του.

Σήμερα το πρωί όμως ο πρώην πρόεδρος έχασε, αφού το Εφετείο του Παρισιού απέρριψε την έφεσή του, επικυρώνοντας την ποινή φυλάκισης τριών ετών. Το Εφετείο στέρησε επίσης από τον Σαρκοζί τα πολιτικά δικαιώματά του για τρία χρόνια, πράγμα που του απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές.

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση του Εφετείου, ο Σαρκοζί θα μπορέσει να εκτίσει το ένα έτος της ποινής, που του επιβλήθηκε χωρίς αναστολή, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι και χωρίς να μπει στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου