Έρχεται η ώρα της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιλέγει τον Πρωθυπουργό, έναν από τους ανώτατους δικαστές, στην προκειμένη περίπτωση θα είναι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και αυτός επιλέγει τους υπηρεσιακούς υπουργούς.

Επειδή οι ημέρες πλησιάζουν σίγουρα θα έχουν γίνει κάποιες σκέψεις για το ποιοι θα αναλάβουν τα δύο νευραλγικά υπουργεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης.

Μαθαίνω λοιπόν ότι τα ονόματα που ακούγονται είναι δύο πρέσβεων επί τιμή, αποκαλύπτει η στήλη. Του πρέσβη επί τιμή Βασίλη Κασκαρέλη ( είχε διατελέσει πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ και μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ) για το υπουργείο Εξωτερικών και του πρέσβη επί τιμή Παύλου Αποστολίδη (πρώην διοικητής της ΕΥΠ, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία) για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο τρίτο νευραλγικό υπουργείο, αυτό της Κλιματικής Αλλαγής, αναζητείται υπηρεσιακός υπουργός. Επειδή οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν ντάλα καλοκαίρι, όπως καταλαβαίνετε ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος.