Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Η Michelle Wu ορκίσθηκε δήμαρχος της Βοστώνης

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, 2021


ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Μισέλ Wu από την Τρίτη 16 Νοεμβρίου είναι η πρώτη εκλεγείσα γυναίκα, η πρώτη Ασιατικής καταγωγής η οποία ορκίσθηκε δήμαρχος της Βοστώνης και ήδη εγκαταστάθηκε στο γραφείο της στο δημαρχείο δηλώνοντας πως «έχομε τόση πολλή δουλειά να κάνουμε». Η ορκωμοσία έγινε στις 12,30 το μεσημέρι της Τρίτης από τον Δικαστή Myong J. Joun  στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στην οποία συμμετείχαν πολλοί δημοτικοί, και πολιτειακοί αξιωματούχοι όπως ο κυβερνήτης Μασαχουσέτης Τσαρλς Μπέικερ, η βουλευτής Αγιάννα Πρίσλεϋ, και οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Γουώρεν και Εντουαρντ Μάρκεϋ.

Η Μισέλ Wu η οποία ήταν μέχρι τώρα δημοτική σύμβουλος εκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία δήμαρχος Βοστώνης στις 2 Νοεμβρίου σε αντικατάσταση του Μάρτυ Γουώλς ο οποίος έγινε υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Προέδρου Τζοσεφ Μπάιντεν. Η κυρία Wu επικράτησε έναντι της Annissa Essaibi η οποία ήταν επίσης δημοτική σύμβουλος.

Μισέλ Wu γράφει ιστορία στη δύο αιώνων δημαρχία της Βοστώνης διότι κατ’ αρχήν είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται δήμαρχος και μάλιστα είναι κόρη Ασιατών μεταναστών καταγόμενων από την Ταιβάν. Η κ. Wu εκλεγόταν στο εκλογικό δημοτικό διαμέρισμα του Ρόσλιντεϊλ όπου διαβιούν πολλοί Έλληνες ομογενείς οι οποίοι έχουν έλθει ως επί το πλείστον κατά τη δεκαετία του 1970.

Είναι 36 ετών, δικηγόρος και έχει γεννηθεί στο Σικάγο. Μετακόμισε όμως με τους γονείς της στη Βοστώνη διότι ήθελε να σπουδάσει Νομική στη Βοστώνη όπου και έγινε δεκτή και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Harvard. Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά το 2013.

Οι ψηφοφόροι της Βοστώνης ήδη από τις προκριματικές εκλογές τον Σεπτέμβριο έδειξαν την προτίμηση τους στην κυρία Μισέλ Wu καθότι είναι νέα ηλικιακά, με φρέσκιες ιδέες, κορίτσι μεταναστών που πιστεύουν στην αξιοκρατία και τις ευκαιρίες για Παιδεία που προσφέρει η Βοστώνη και γενικότερα η Αμερική. Είναι παντρεμένη και μητέρα μικρών παιδιών.

Στην επινίκια ομιλία της αργά το βράδυ της τρίτης η κ. Wu είπε πως «από γωνιά της πόλης μας, η Βοστώνη μίλησε. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τούτη τη στιγμή» και συμπλήρωσε προς τους ενθουσιώδεις υποστηρικτές και ψηφοφόρους της πως «είμαστε έτοιμοι να γίνομε μία Βοστώνη για όλους».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου