Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Πού θα στηθούν οι κάλπες του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ηλεία – Ποιοί και πώς μπορούν να ψηφίσουν;

 Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

Σε 10 διαφορετικά σημεία του Νομού Ηλείας.

Σε 10 διαφορετικά σημεία του Νομού Ηλείας θα στηθούν κάλπες, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίστηκε μέσω της ΕΔΕΚΑΠ, ποιοί θα μπορούν να ψηφίσουν στον 1ο και τον 2ο Γύρο των εκλογών, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, αλλά και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν πριν προσέλθουν στις κάλπες.

Ήδη, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ. προχώρησε στην συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών για τις συγκεκριμένες κάλπες, όπου θα μπορούν  τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως αποφασίστηκε, οι 10 κάλπες που θα “στηθούν” στην Ηλεία έχουν ως εξής:

1) Πύργος: Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

2) Αμαλιάδα: Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο

3) Λεχαινά: ΚΑΠΗ Λεχαινών

4) Βάρδα: Δημαρχείο Βάρδας

5) Γαστούνη: ΚΑΠΗ Γαστούνης

6) Κρέστενα: ΚΑΠΗ Κρεστένων

7) Ζαχάρω: Πολιτιστικό Κέντρο Ζαχάρως

8) Καράτουλα: Πρώην Δημαρχείο Καράτουλα

9) Σιμόπουλο: Πρώην Δημαρχείο Σιμόπουλου

10) Ολυμπία: Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας

Πως θα διεξαχθεί η ψηφοφορία και τί θα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ., όπου ο 1ος Γύρος θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου και ο 2ος Γύρος (που όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί) έχει οριστεί για  τις 12 Δεκεμβρίου.

Στις κάλπες μπορούν να προσέλθουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, αφού θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής -είτε ως μέλη, είτε ως φίλοι- ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Όπως τονίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝ.ΑΛ. στην εγκύκλιο που απέστειλε στις Νομαρχιακές Επιτροπές, “Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο Ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα”.

Το σημαντικό της ψηφοφορίας είναι το γεγονός ότι, δικαίωμα συμμετοχής στον 2ο Γύρο μεταξύ των δύο πρώτων, εφόσον δεν αναδειχθεί από τον 1ο Γύρο νικητής των εσωκομματικών εκλογών, θα έχουν μόνο όσοι φίλοι και μέλη θα ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου και κανένας άλλος.

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της οργάνωσης και υλοποίησης των εκλογών, οι συμμετέχοντες σε αυτές ως φίλοι και μέλη θα καταβάλλουν υποχρεωτικά το ποσό των 3 ευρώ, μόνο κατά τον 1ο Γύρο των εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου. Αν χρειαστεί 2ος Γύρος θα είναι χωρίς αντίτιμο.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου