Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ταφή 32 Ελλήνων πεσόντων του ’40 στο στρατιωτικό κοιμητήριο Κλεισούρας

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

ΚΟΡΥΤΣΑ. Η ταφή 32 Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941 τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η ταφή τελέστηκε στις 29 Οκτωβρίου, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Αργυρόκαστρου Δημητρίου.

Εκ μέρους της Ελλάδας, στην τελετή παρέστησαν η επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, Βάλη Πενταρβάνη, η οποία εκπροσώπησε τον Έλληνα πρέσβη στην Αλβανία, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ υπό τον διευθυντή Β’ Κλάδου και προέδρο της ελληνικής πλευράς της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΕΕ), υποναύαρχο Δημήτριο Μήλα, ο γενικός πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρης Σαχαρίδης, ο ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στα Τίρανα, συνταγματάρχης Ευθύμιος Ντάλας, μέλη της Δημοκρατικής Ενώσεως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», συγγενείς πεσόντων, καθώς και μέλη της ΜΕΕ από την Αλβανία.

ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ 32 ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940 ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ (ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής της Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας και Αλβανίας για την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και την ταφή των Ελλήνων και διοργανώθηκε με μέριμνα της ελληνοαλβανικής Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μέχρι σήμερα έχουν ενταφιαστεί 1.003 Έλληνες πεσόντες στα κοιμητήρια στις Βουλιαράτες και στην Κλεισούρα, ενώ για την επιτάχυνση της διαδικασίας προσδιορισμού της ταυτότητας των πεσόντων με τη μέθοδο της γενετικής ταυτοποίησης (DNA), τη ΜΕΕ συνδράμει το 401 Γενικό Νοσοκομείο Στρατού, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου