Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μουμπάρακ μετά την αθώωση: «Δεν έκανα τίποτα κακό»

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

«Δεν έκανα τίποτε κακό» δήλωσε ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην αιγυπτιακή τηλεόραση λίγο μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οπαδοί του Μουμπάρακ ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ενώ οι πολέμιοί του συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου, όπου η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Δικαστήριο του Καΐρου απέρριψε την κατηγορία της συνέργειας σε φόνους που είχε απαγγελθεί σε βάρος του Μουμπάρακ για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2011, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος. Επίσης το δικαστήριο απάλλαξε τον Μουμπάρακ από κατηγορίες για διαφθορά σε ξεχωριστή υπόθεση.
Ωστόσο ο 86χρονος πρώην πρόεδρος ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα επί τριάντα χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση διαφθοράς.
Μουμπάρακ μετά την αθώωση: «Δεν έκανα τίποτα κακό»Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την ετυμηγορία, ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του δωματίου του, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και φορώντας γυαλιά ηλίου προκειμένου να χαιρετίσει υποστηρικτές του που πήγαν εκεί για να του εκφράσουν την συμπαράστασή τους.

Επεισόδια στο Κάιρο
Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε σήμερα η αστυνομία για να απομακρύνει τους περισσότερους από 1.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καϊρου για να διαμαρτυρηθούν για την απαλλαγή από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011 του Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς που βρίσκονταν στην περιοχή.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα -όπως "κάτω το στρατιωτικό καθεστώς"-κατά του Μουμπάρακ και του σημερινού προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.
Η σημερινή συγκέντρωση ήταν η πολυπληθέστερη από τότε που την εξουσία ανέλαβε ο αλ-Σίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου