Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ -- ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΉ, 23 Νοεμβρίου, 2014

  • Αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» ότι οι Βρυξέλλες απαίτησαν και πέτυχαν την απένταξη της Πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου και των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου από την λίστα των μεγάλων έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.
  • Αστυνομικοί της ομάδας Δίας επιχείρησαν να ελέγξουν δυο άτομα που κρίθηκαν ύποπτα. Εκείνοι επιχείρησαν να διαφύγουν και οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα. Κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθη το ένα άτομα, ενώ διέφυγε και καταζητείται το δεύτερο.
  • Ένας άνδρας περίπου 30 ετών αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ένας από τους βασικούς υπόπτους για το μακελειό στο κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο. Η αστυνομία, η οποία τον χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα επικίνδυνο, έχει στα χέρια της φωτογραφία του και αναμένει άδεια από την Εισαγγελία για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Τα νεότερα για τους τραυματίες.
  • Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% έναντι της ΝΔ αποτυπώνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 25,8% έναντι 22,2% της ΝΔ. Από την έρευνα προκύπτει ότι οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, ζητώντας εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή.
  • Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει αν κυβερνήσει μαζί με τον ελληνικό λαό, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε συνέδριο που οργάνωσε το Ινστιτούτο Levy. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του αποτελεί ελπίδα, οι πρόωρες εκλογές δεν είναι εκτροπή αλλά δημοκρατική διέξοδος» συμπλήρωσε.

Κόσμος

  • Χωρίς ξεκάθαρο αποτέλεσμα ως προς την αλλαγή στάσης της Τουρκίας έναντι της συμμαχίας που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος έληξαν οι επαφές του αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντησή τους ήταν μαραθώνια, διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες, αλλά δεν υπήρξε ορατή πρόοδος.
  • Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των νέων φωτογραφιών του Φρανσουά Ολάντ με τη Ζιλί Γκαγέ στο προεδρικό μέγαρο του Παρισιού, η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, πέταξε νέα «καρφιά» για τον πρόεδρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Times του Λονδίνου.
  • Ελάχιστες μοιάζουν να είναι οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 24ης Νοεμβρίου. Τα νέα από την Βιέννη, όπου πραγματοποιούνται οι επαφές της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και του Ιράν είναι άσχημα. Το σενάριο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι αυτό της παράτασης.
  • Τουλάχιστον πέντε άτομα παγιδεύθηκαν στα συντρίμια των σπιτιών τους μετά τον ισχυρό σεισμό 6,8 βαθμών, ο οποίος σημειώθηκε στην κεντρική Ιαπωνία. Οι Αρχές διαβεβαίωσαν πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση τσουνάμι. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα Τόκιο, σε απόσταση 180χλμ από το επίκεντρο.
  • Ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι με τις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, λόγω Ουκρανίας, επιδιώκει να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία. «Οι κυρώσεις δεν έχουν τίποτα το κοινό με το είδος των κυρώσεων εναντίον της Β.Κορέας ή του Ιράν που τις έχουν υπολογίσει προκειμένου να βλάψουν μόνο την ελίτ, να μην προκαλέσουν ζημιές στην κοινωνική σφαίρα ή την οικονομία» εξήγησε.

Οικονομία

  • Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η ημερομηνία επιστροφής της οποίας στην Αθήνα παραμένει άγνωστη.
  • Μετά τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο υφυπουργός παρουσίαζε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου της επιμελητηριακής νομοθεσίας.
  • Από τον Ιανουάριο του 2016, κι όχι με την έναρξη του νέου έτους όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τον Ιούλιο του 2015. Συμφωνία και για τη δοκιμαστική διετή πρόσληψη νεοεισερχόμενων στο Δημόσιο.

Αθλητισμός

  • Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ρόμα επικράτησε εκτός έδρας της Αταλάντα με 2-1 κι «έπιασε» στην κορυφή του Campionato την Γιουβέντους, που στις 21:45 αντιμετωπίζει στο ντέρμπι της ημέρας τη Λάτσιο, στην Ρώμη. Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και τα τέρματα των «τζιαλορόσι» πέτυχαν οι Λιάϊτς (23`) και Ναϊνγκολάν (43`), ενώ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μοράλεζ στο 2ο λεπτό.
  • Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Ρεν, που επικράτησε της Γκινγκάμπ με 1-0 για την 14η αγωνιστική του Championnat και ανέβηκε στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα η Ρεν, προσπέρασε τη Μονακό, που δεν μπόρεσε να καταβάλει την αντίσταση της Καέν εντός έδρας και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2. Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε και ο αγώνας της Νις με την Ρεμς, ενώ η Λοριάν επικράτησε 1-0 της Λανς. Από εκεί και πέρα, πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια της να μειώσει την διαφορά που την χωρίζει από την κορυφή, έχασε η Λιόν καθώς, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην έδρα της Μπαστιά.
  • Ιστορία έγραψε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 5-1 επί της Σεβίλης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της ιστορίας της Primera Division με 253 γκολ, ξεπερνώντας τον Τέλμο Θάρα που είχε 251. Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη στο Champions League, επικρατώντας της Μάλαγα με 3-1. Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε εκτός έδρας την Εϊμπάρ με 4-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου