Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, 2014

  • Στις 10 το πρωί της Τρίτης ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης. Στην Ολομέλεια, ο κρατικός προϋπολογισμός θα εισαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου και θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της 7ης Δεκεμβρίου.
  • Την Τρίτη αναμένεται να δοθούν επισήμως στη δημοσιότητα από την Αστυνομία η φωτογραφία και τα στοιχεία του 31χρονου ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου πυροβόλησε με καλάσνικοφ στην είσοδο νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο Μικρολίμανο τραυματίζοντας 15 άτομα, κάποια εκ των οποίων σοβαρά.
  • Ενας 49χρονος συνελήφθη από κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στις 12:30 σε δασική έκταση στην περιοχή Κούτσουρα του Δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου.
  • Μια σακούλα με σκουπίδια άδειασε ομάδα φοιτητών πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Καλοκαιρινού, στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα καθαριότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.
  • Η αυριανή συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, η οποία είναι «η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κόσμος

  • Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι καθώς επίκειται η ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων για το εάν θα ασκηθεί ποινή δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο άοπλο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν. Η πολιτεία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Εθνοφρουρά βρίσκεται σε επιφυλακή. Σε ηρεμία καλεί ο Μπαράκ Ομπάμα.
  • Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, από τον Λευκό Οίκο υπό το βάρος των επικρίσεων που έχει δεχθεί η κυβέρνηση Ομπάμα για καθυστερημένη αντίδραση και έλλειψη καθαρής στρατηγικής στο χειρισμό διεθνών κρίσεων από την επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έως την επιδημία του ιού Έμπολα. Ο Χέιγκελ θα παραμείνει στο Πεντάγωνο μέχρι να βρεθεί ο διάδοχός του. Οι πιθανοί αντικαταστάτες.
  • Σε περίπου τρεις χιλιάδες υπολογίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες που μετέβησαν στη Συρία για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές, γράφει η εφημερίδα New York Times σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο, υπογραμμίζοντας τον προβληματισμό που υπάρχει σε ευρωπαϊκές χώρες και τη «λήψη μέτρων» για όσους επιστρέφουν στην Ευρώπη.
  • «Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Βιέννη πολλές διαφορές γεφυρώθηκαν και υπήρξε προσέγγιση θέσεων» δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί εκφράζοντας την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις -που έλαβαν παράταση έως τον Ιούνιο του 2015- θα οδηγήσουν στην επίτευξη οριστική συμφωνίας. Σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος, αλλά ο δρόμος παραμένει δύσκολος, δηλώνει την ίδια στιγμή ο Τζον Κέρι σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.
  • «Αν θέλετε να φύγω, πέστε το και θα φύγω» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του από ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιά. Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση μομφής στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάσσονται Αριστερά και Πράσινοι.

Οικονομία

  • Πόσο ρεύμα «καίει» ένα πιστολάκι μαλλιών και πόσο φουσκώνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ το παλιό ψυγείο και εν γένει οι παλιές συσκευές; Αδειάζω την τσέπη μου αν αφήνω το κινητό και το tablet να φορτίζουν για ...μέρες; Αν αλλάξω κουφώματα πόσο θα μειωθούν τα έξοδα θέρμανσης του σπιτιού μου; Μύθους και αλήθειες σχετικά με το τι «φουσκώνει» τους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος, αποκαλύπτει έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  • Το αργότερο αύριο Τρίτη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων, που υπέβαλαν αιτήσεις χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έως τα τέλη Οκτωβρίου, η προκαταβολή της ενίσχυσης.

Αθλητισμός

  • Πολύτιμο βαθμό (0-0) πήρε η Αλμερία στη Γρανάδα στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 12η αγωνιστική της Primera Division. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό πλεονέκτημα που δημιουργήθηκε με την αποβολή του Αζίζ στο 54΄ και παραχώρησαν ισοπαλία στην Αλμερία με αποτέλεσμα αμφότερες οι ομάδες να παραμένουν στη  «ζώνη του πυρός».
  • Με τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 «απέδρασε» η εξαιρετική Σαουθάμπτον από την έδρα της Αστον Βίλα, στην αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 29' (Αγκμπολανχόρ), οι «Αγιοι» του Ρόναλντ Κούμαν ισοφάρισαν στο τελευταίο δεκάλεπτο (81') με τον Κλάιν, παραμένουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας...
  • Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο «Λουΐτζι Φεράρις» της Γένοβας ανάμεσα στην Τζένοα και την Παλέρμο, με την οποία ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική στο Campionato.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου