Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΣΆΒΒΑΤΟ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ, 2014

  • Συμπλοκή με δύο τραυματίες σημειώθηκε την Πέμπτη στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους που ακόμα ερευνώνται, δύο κρατούμενοι ηλικίας 34 και 36 χρόνων δέχθηκαν επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, από άγνωστο ή άγνωστα άτομα.
  • Στο Πταισματοδικείο της Πάτρας έχει κληθεί να παραστεί στις 4 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης, σχετικά με την υπόθεση της μη αποστολής στοιχείων στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα στοιχεία αφορούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν, με βάση το νόμο «Παυλόπουλου».
  • Τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου μπαζάρ στο χώρο του Μετρό Συντάγματος ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). Με σύνθημα «Δώρα Αγάπης, Βήματα Ζωής», το μπαζάρ θα λειτουργήσει την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 20:00.
  • «Το Ποτάμι ζητάει πολιτική συνεννόηση για τα μεγάλα κενά της χώρας: το Σύνταγμα, το χρέος, τον Πρόεδρο και μετά εκλογές» δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Το 'παλιό' και το 'καινούργιο' κόμμα φαίνεται από την καθημερινή του δράση» είπε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.
  • Παράταση εργασιών μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2015 και διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Κόσμος

  • Οι συνταξιούχοι στην Ιταλία θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν ταινίες στον κινηματογράφο, ενώ θα μπορούν να κάνουν δωρεάν επεμβάσεις για καταρράκτη και εμφυτεύματα δοντιών, αναφέρεται στην εφημερίδα Il Messaggero. Σε επιστολή του προς γαλάζια στελέχη υποσχέθηκε μέχρι και «δωρεάν επισκέψεις στον κτηνίατρο» για τους τετράποδους φίλους των ηλικιωμένων.
  • Μια «πραγματική και ειλικρινής συνεργασία» είναι απαραίτητη προκειμένου να ηττηθούν οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Δίνοντας τον ορισμό της «ειλικρινούς συνεργασίας», αναφέρθηκε στην υποστήριξη φιλικών, προς τον συριακό λαό, χωρών καθώς και στη συνειδητοποίηση του κινδύνου που αποτελεί η τρομοκρατία για όλο τον κόσμο. Στη γλώσσα της συριακής κυβέρνησης χώρες «φίλες» είναι κυρίως η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα.
  • Στο Κίεβο βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να εξετάσει με την πολιτική ηγεσία την περαιτέρω ενίσχυση -οικονομικά και στρατιωτικά- της Ουκρανίας. Η επίσκεψη του αντιπροέδρου συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το ξέσπασμα των πρώτων διαδηλώσεων κατά του άλλοτε προέδρου Γιανουκόβιτς.
  • Ένας ταξιδιώτης από το Μαλί υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο Bellevue της Νέας Υόρκης, καθώς ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα. Ο ταξιδιώτης, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και νοσηλεύεται στην απομόνωση.
  • Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπνέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στους δύο από τους τρεις δημοσιογράφους του Al Jazeera, οι οποίοι εκτίουν ποινές κάθειρξης στη χώρα. Οι δημοσιογράφοι είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 7 έως 10 ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό να βοηθήσουν «τρομοκρατική οργάνωση» –τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Οικονομία

  • Αγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα καθώς, παρά την τετράωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με βασικό «αγκάθι» το δημοσιονομικό κενό για το 2015.
  • Στη Βουλή θα καταθέσει το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τον προϋπολογισμό του 2015. Η συζήτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, ενώ θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.
  • Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ψήφισμα κατά της πώλησης του ΟΛΠ. Συγχρόνως αποφάσισε να παρέμβει η Περιφέρεια Αττικής στο ΣτΕ στις 2 Δεκεμβρίου, οπότε και εκδικάζεται η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και επιμελητηρίων της πόλης για να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ.

Αθλητισμός

  • Είναι που είναι στραβό το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έρχονται και κάτι τέτοια δημοσιεύματα από το εξωτερικό που κάνουν το σκηνικό σχεδόν... ανηπόφορο! Και πώς να αντέξεις, δηλαδή, το βίντεο που ανάρτησε η ομοσπονδία των Νήσων Φερόε στο Facebook για να τιμήσει Φρόντι Μπενγιάμινσεν, τον αρχηγό της εθνικής που έγραψε ιστορία την περασμένη Παρασκευή στο Καραϊσκάκη με τη νίκη (1-0) επί της Ελλάδας και που επέστρεψε τη Δευτέρα στην κύρια ενασχόλησή του ως ξυλουργός!
  • Τη νέα έντονη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκάλεσαν τα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 24ωρα που επιβεβαίωσαν την κρίση στην οποία βρίσκονται η ΕΠΟ, αλλά και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, Σούπερ Λιγκ. Με επιστολή προς τη Λίγκα, οι Θεσσαλονικείς σημειώνουν ότι η κίνηση να μην οριστούν διαιτητές δείχνει πανικό και ανικανότητα εκ μέρους της ΕΠΟ, κάνει λόγο για «ακρωτηριασμό» του Χιού Ντάλας, ζητά ξένους διαιτητές σε περίπτωση που η ΕΠΟ επιμείνει στην αναστολή και επαναλαμβάνει τη σημασία της ανάγκης να κηρυχθούν ως «κατεπείγουσες» όλες οι ανοικτές δικαστικές έρευνες σχετικά με το ποδόσφαιρο.
  • Οι αλυσιδωτές «εκρήξεις» που προκαλούν τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γίνονται όλο και πιο έντονες και τη δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε μπροστά στο απόλυτο... σκοτάδι, όπου κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ και Β' και Γ' Εθνικής. Ωστόσο, ο μέγας χορηγός Nova, με έγγραφο που έστειλε στη Διοργανώτρια Αρχή (Σούπερ Λιγκ) τονίζει πως θα ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη ρήτρα εμπιστευτικότητας, δηλαδή θα αφαιρέσει 2 εκατομμύρια ευρώ από τη συνολική χορηγία!
ΠΗΓΗ: Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου