Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2014 Thanksgiving

  • Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος των Αμπελοκήπων, στο ρεύμα προς Αθήνα. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν δύο οχήματα, ένα ΙΧ και ένα ταξί, και μία μοτοσικλέτα. Η κίνηση των οχημάτων στο σημείo του ατυχήματος διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.
  • Την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η καταγγελία της βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου περί απόπειρας χρηματισμού της με 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την καταγγελία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε τη δωροδοκία. Στο κάδρο μπήκε και ο Παναγιώτης Μελάς. Βολές κατά Καμμένου εξαπέλυσε ο Γ.Νταβρής.
  • Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα, Πέμπτη, στις 10:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση θα γίνει συνολική επισκόπηση των εξελίξεων μετά και τις διαβουλεύσεις που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία στο Παρίσι με την τρόικα. Η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών και τηλεδιασκέψεων.
  • Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί αργά το μεσημέρι ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο, που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου με ένα καλάσνικοφ, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα. Ο πιστολέρο εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες, Τετάρτη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ασφάλειας και ανδρών των ΕΚΑΜ σε υπόγειο διαμέρισμα στο Γουδί. Συνεχίζεται η θαλάσσια έρευνα στο Μικρολίμανο για τον εντοπισμό του καλάσνικοφ.
  • Παραλύει σήμερα, Πέμπτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό του 2015. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Κόσμος

  • Βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνει το μόλις 1,5 δευτερόλεπτο που χρειάστηκε ο αστυνομικός για να πυροβολήσει θανάσιμα τον 12χρονο Ταμίρ Ράις στο Κλίβελαντ, ο οποίος κρατούσε ψεύτικο όπλο και θεωρήθηκε «απειλή». Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο πολύ τεταμένο κλίμα στις ΗΠΑ μετά την εξέλιξη στην υπόθεση του Φέργκιουσον.
  • Το πρώτο πράσινο φως πήρε εντός του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού νόμος που θα θέτει «ροζ ποσόστωση» στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των μεγάλων εταιρειών. Βάσει του νόμου, στο 30% των θέσεων στα ΔΣ είτε θα πρέπει να εκλέγονται γυναίκες είτε οι θέσεις αυτές θα πρέπει να μένουν κενές.
  • Στην Ουκρανία βρίσκεται ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ, προειδοποιώντας ότι η «στρατιωτικοποίηση» της Κριμαίας, με την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην προσαρτημένη χερσόνησο,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Κρεμλίνο για να ελέγξει ολόκληρη τη Μαύρη Θάλασσα.
  • «Δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Έκανε αυτό που ήθελε» δηλώνει η μητέρα του Μάικλ Μπράουν μιλώντας για πρώτη φορά στα μέσα ενημέρωσης μετά τη λαίλαπα οργής που πυροδότησε η απαλλακτική για τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον απόφαση του σώματος των ενόρκων του Σεντ Λούι. Η οικογένεια ζητά στο όνομα του γιου της να μην επαναληφθούν οι σκηνές βίας, την ώρα που οι διαδηλώσεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης εξαπλώνονται από τη Νέα Υόρκη έως το Σιάτλ.
  • Ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον θυμήθηκε ότι αισθάνθηκε σαν ένα ανήμπορο παιδί μέσα στο περιπολικό του, την ώρα που η πρώτη γροθιά του μαύρου Μάικλ Μπράουν περνούσε μέσα από το ανοικτό του παράθυρο. Λίγα λεπτά αργότερα ο 28χρονος Ουίλσον πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Μπράουν σε έναν δρόμο του Φέργκιουσον στις 9 Αυγούστου.

Οικονομία

  • Η τελική συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ υπογράφεται την Πέμπτη στις 16.00 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παρουσία του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
  • Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε το σχέδιό του για επενδύσεις ύψους 300 δισ. ευρώ στην ΕΕ αναφέροντας ότι ήλθε η ώρα να ενισχυθεί σημαντικά η ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος. Το σχέδιο προβλέπει δημόσια κονδύλια μόλις 21 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο στηλιτεύτηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου το πακέτο χαρακτηρίστηκε ως «κενά λόγια».
  • Το δημοσιονομικό κενό του 2015 εξακολουθεί να παραμένει το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και όπως όλα δείχνουν η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μέσα στο νέο έτος. Η προοπτική αυτή φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο παράτασης του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης, ώστε να μην χαθούν τα 13,2 δισ. ευρώ που έχει προβλέψει ο EFSF.

Αθλητισμός

  • Με τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής, συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η φάση των ομίλων στο ΕUuropa League. Από ελληνικής πλευράς, το ενδιαφέρον στρέφεται στους αγώνες του Αστέρα στην Τρίπολη με την Μπεσίκτας (20:00) και του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Μινσκ εκτός έδρας, καθώς η αναμέτρηση της Ντιναμό Μόσχας με τον Παναθηναϊκό (18:00) έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι Ρώσοι έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση και οι «πράσινοι» έχουν αποκλεισθεί.
  • Η Άρσεναλ κέρδισε με 2-0 νίκησε τη Ντόρτμουντ και «καθάρισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Aντίθετα η Λεβερκούζεν μετά την ήττα με 1-0 από την Μονακό θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική. Απώλεια βαθμών για τη Λίβερπουλ στη Βουλγαρία με Λουντογκόρετς (2-2) και «φτωχό» 1-0 της Ρεάλ επί της Βασιλείας.
  • Εξαιρετικά κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο Βιθέντε Καλντερόν, γνωρίζοντας την ήττα με 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, με τεράστια αμυντικά κενά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Σιμεόνε. Ετσι η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, δείχνει να απομακρύνεται σε συνδυασμό με το 2-0 της Γιουβέντους επί της Μάλμε στη Σουηδία. Ετσι η ομάδα του Μίτσελ εκτός απροόπτου θα καταλάβει την τρίτη θέση του ομίλου, που την οδηγεί στο Εuropa League.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου