Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2014

  • Οι ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την επιχείρηση διάσωσης των περίπου 700 μεταναστών στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις», υπό σημαία Κιριμπάντι, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Το πλοίο ρυμουλκείται προς την Κρήτη από τη φρεγάτα «Ύδρα».
  • Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου -όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους- να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
  • Παραλύει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό του 2015. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τα μέσα ενημέρωσης απεργούν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.
  • Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 μεταξύ 21ης και 24ης Νοεμβρίου 2014.
  • Εννιά Σύροι πρόσφυγες απεργοί πείνας διακομίστηκαν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Οι δυο είχαν λιποθυμικά επεισόδια, ενώ από το κρύο μερικοί δεν άντεξαν και έχασαν τις αισθήσεις τους» δήλωσε ο Σύρος Τσαμπάχ Μοαμάρ.

Κόσμος

  • Καταγγέλλοντας ως διαβλητή και άδικη τη νομική διαδικασία που οδήγησε στην απαλλαγή του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Νταν Μπράουν, ο συνήγοροι της οικογένειας του 18χρονου αφροαμερικανού και υπέρμαχοι των πολιτικών δικαιωμάτων δηλώνουν θα συνεχίσουν τον αγώνα για δικαίωση και λογοδοσία. Και έναν νόμο «Μαρκ Μπράουν» που θα προστατεύει τους πολίτες. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο Φέργκιουσον μετά τη λαίλαπα οργής...  Φωτορεπορτάζ / Βίντεο
  • Έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εξαφανίσουν, καίγοντάς τους, περισσότερους από 10 τόνους χασίς που μετέφεραν με αλιευτικό πλοίο ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Ισπανίας.
  • Νεκρός μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο βρέθηκε νεαρός πολύ κοντά στο δρόμο του Φέργκιουσον όπου πυροβολήθηκε θανάσιμα ο Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς να έχει καταστεί προς το παρόν σαφές εάν ο θάνατος συνδέεται με την έκρηξη οργής που ακολούθησε την απαλλαγή του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον. Ο άνδρας, γύρω στα 20, είχε δεχθεί πυροβολισμό και στη συνέχεια τον πυρπόλησαν, κατά πληροφορίες του δικτύου KTVI-TV.
  • Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους άφησε η ολλανδική Δικαιοσύνη την 19χρονη Αΐσα, η οποία θεωρείται ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς διέφυγε στη Συρία για να παντρευτεί μαχητή του Ισλαμικού Κράτους (IS) για να διασωθεί τελικά έναν χρόνο μετά από την μητέρα της, η οποία την έφερε πίσω στην Ολλανδία.
  • Καθώς το Φέργκιουσον φλέγεται και διαδηλωτές από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες φωνάζουν «μην πυροβολείτε», ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζάιντ Ράαντ αλ Χουσεΐν εκφράζει βαθιά ανησυχία για το δυσανάλογο αριθμό αφροαμερικανών που πεθαίνουν από σφαίρες των αστυνομικών. Καλεί τις ΗΠΑ επανεξετάσουν πώς το φυλετικό ζήτημα επηρεάζει το σύστημα επιβολής του νόμου και της Δικαιοσύνης για να αντιμετωπίσουν τη βαθιά δυσπιστία ομάδων του πληθυσμού στην αμεροληψία του.

Οικονομία

  • Αιτήσεις ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις άρχισε να δέχεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014 είναι πολύ απλή και απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Το sansimera.gr σας την παρουσιάζει βήμα προς βήμα τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.
  • Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι προχωρούν «αναλυτικά και εξαντλητικά» σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα πάνω στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς. «Είμαστε αισιόδοξοι πως θα συγκλίνουμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
  • Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων». Καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα θεμάτων, περιλαμβάνει διατάξεις για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, τη δυνατότητα ανάθεσης σε τρίτους του ελέγχου των εισιτηρίων στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης, μέχρι ρυθμίσεις για ίδρυση ιδιωτικών ΚΤΕΟ, αδειοδότησης υδατοδρομίων και προβλέψεις για την δραστηριότητα της ΕΥΔΑΠ.

Αθλητισμός

  • Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε ακόμα μια παράσταση αυτή τη φορά στο ΓΣΠ όπου με χατ τρικ οδήγησε τη Μπαρτσελόνα σε νίκη με 4-0 επί του ΑΠΟΕΛ, ενώ παράλληλα έγραψε ακόμα μια χρυσή σελίδα αφού πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League, φτάνοντας τα 74 τέρματα, τρια περισσότερα από τον Ραούλ. Χατ τρικ και από τον Αγκουέρο στη νίκη με ανατροπή της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπάγερν Μονάχου με 3-2 και κράτησε ζωντανή την ομάδα του στην υπόθεση πρόκριση, ενώ η Τσέλσι συνέτριψε με 5-0 τη Σάλκε στη Γερμανία. Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 3-1 του Άγιαξ, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε με 1-0 από το Ντόνετσκ επί της Σαχτάρ. Εύκολη νίκη της Πόρτο με 3-0 στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ενώ η Ρόμα ισοφαρίστηκε στο 93' σε 1-1 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Τέλος, η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας επικράτησε με 3-1 της Μάριμπορ.
  • Έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο περιμένει το βράδυ της Τετάρτης ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε πως περιμένει τον Ολυμπιακό εξίσου καλό με τον πρώτο αγώνα, που είχε λήξει με ήττα της ομάδας του (2-3).
  • Στην κατάμεστη αίθουσα Τύπου του «Βιθέντε Καλντερόν» ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Μίτσελ τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα χρησιμοποιήσει τα όπλα που διαθέτει για να φύγει με το θετικό σκορ από την Ισπανία, ενώ σε ερώτηση για τον ποιόν παίκτη από την Ατλέτικο θα ήθελε στους «ερυθρόλευκους», απάντησε πως αυτόν που θέλει τον έχει ήδη (σ.σ εννοώντας τον Ρομπέρτο).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου