Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2014

  • Προβάδισμα 7,5 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5%, η ΝΔ ακολουθεί με 20%.
  • Η αστυνομία ανακοίνωσε άλλες δύο συλλήψεις μελών της συμμορίας της οποίας μέλος ήταν ο Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο.
  • Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων επικίνδυνων κακοποιών. Η ρύθμιση ήταν μία από τα συνολικά... 73 άρθα και τροπολογίες που ψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο για τα ερευνητικά κέντρα.
  • Το πράσινο φως έδωσε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας στο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος με μοναδική απασχόληση την εξωτερική και περιμετρική φρούρηση των φυλακών ασφαλείας Δομοκού, καθώς και τη φρούρηση της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» -το τμήμα μεταξύ της περιμέτρου του κτιρίου της φυλακής και της περίφραξης ασφαλείας.
  • Για οπλοκατοχή κατηγορείται 19χρονος ο οποίος συνελήφθη στη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας.

Κόσμος

  • Εκ βάθρων αναδιάρθρωση της χαοτικής δομής της μεξικανικής αστυνομίας προαγγέλλει ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, στον απόηχο της πρωτοφανούς απαγωγής και της θεωρούμενης πλέον ως βέβαιης σφαγής 43 φοιτητών τον περασμένο Σεπτέμβριο -υπόθεση που έχει συνταράξει την μεξικανική κοινωνία. Ο μεξικανός πρόεδρος θα εισηγηθεί στο Κογκρέσο να τεθούν όλες οι τοπικές μονάδες της αστυνομίας υπό ομοσπονδιακό έλεγχο.
  • Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε στη Λωρίδα της Γάζας η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) εξαιτίας σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που επιδεινώνει την ήδη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση εξαιτίας του αποκλεισμού και του πρόσφατου πολέμου. Εκτεταμένες πλημμύρες επιτείνουν το δράμα περισσότερων από 100.00 παλαιστινίων που έχουν μείνει χωρίς στέγη μετά τους ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
  • Δωδεκάχρονο αγόρι και 55χρονη γυναίκα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού εναντίον του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου. Το παιδί χτυπήθηκε στη μέση του δρόμου ενώ έτρεχε προς ένα καταφύγιο, ενώ η γυναίκα σκοτώθηκε από οβίδα που έπεσε μέσα στο διαμέρισμά της. Οβδίδα έπληξε επίσης την οροφή παιδιατρικού νοσοκομείου.
  • Σε επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο ανήλθε η ανεργία στη Γαλλία τον Οκτώβριο, καθώς οι πολίτες που ζητούν εργασία ανέρχονται σε 3.460.900, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας στο Παρίσι. Συνολικά η ανεργία στη Γαλλία συνεχίζει να πλήττει πάνω από το 10% του ενεργού πληθυσμό, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη αποτυχία του Φρανσουά Ολάντ να σταματήσει την «αιμορραγία» θέσεων εργασίας.
  • H Δανία κατέβαλε επιδόματα ανεργίας σε 28 πρόσωπα που έχουν εγκαταλείψει την χώρα και έχουν προσχωρήσει στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) στη Συρία, επιβεβαίωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας (PET).

Οικονομία

  • Αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα έγινε στο EuroWorking Group. Τα μέλη του ζήτησαν εντατικές προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το Δεκέμβριο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προτιμούσαν να γίνει μια ακόμη προσπάθεια επί ελληνικούς εδάφους, πριν εξετασθούν σενάρια παράτασης του προγράμματος. Πάντως, πηγές της ΕΕ ανέφεραν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του Δεκεμβρίου ίσως να είναι ένας μη ρεαλιστικός στόχος.
  • Με αντιπαράθεση των ειδικών εισηγητών και αγορητών των κομμάτων, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2015. Ο Προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
  • Στην αξιοποίηση άλλων 12 ακινήτων του Δημοσίου προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr.

Αθλητισμός

  • Αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 44ο λεπτό (αποβλήθηκε ο Μπασάντα), η Φιορεντίνα νίκησε στη Γαλλία με 2-1 τη Γκινγκάμπ κι εξασφάλισε την πρωτιά του 11ου ομίλου του Europa League, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της πρώτης φάσης της διοργάνωσης. Την πρόκρισή τους πανηγύρισαν την Πέμπτη οι Φέγενορντ, Έβερτον, Τραμπζονσόρ, Σέλτικ (αν και έχασε), η Τότεναμ και η Μπενφίκα. Διεκόπη λόγω βροχής στο ημίχρονο το ματς Εστορίλ - Αϊντχόφεν με τους Πορτογάλους να είναι μπροστά στο σκορ με 3-2.
  • Η πορεία του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώθηκε απόψε, καθώς η ισοπαλία στην αρκαδική πρωτεύουσα απέναντι στην Μπεσίκτας με 2-2 (72΄ Μπαράλες, 83΄ Πάρα - 15΄ Μπα, 61΄ πέναλτι Τορέ) εκμηδένισε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης είχαν οι γηπεδούχοι πριν την αναμέτρηση στο «Θ. Κολοκοτρώνης», αφού η διαφορά έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και δεν καλύπτεται στην τελευταία αγωνιστική.
  • Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, ο ΠΑΟΚ χάρη σε δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 82' και το 88' πήρε το «διπλό» (Ντιναμό Μινσκ - ΠΑΟΚ 0-2) στη Λευκορωσία. «Ταφόπλακα» στα όνειρα του Αστέρα για πρόκριση στους «32» έβαλε η Μπεσίκτας, η οποία απέσπασε την ισοπαλία (Αστέρας Τρίπολης - Μπεσίκτας 2-2) στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης». Στον αγώνα που άνοιξε τον «χορό» για τις ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε στη Μόσχα, τελικά ηττήθηκε από τη Ντιναμό (Ντιναμό Μόσχας - Παναθηναϊκός 2-1) στο πλαίσιο του 5ου ομίλου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου