Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 29 Νοεμβρίου, 2014

  • Στην Αγκυρα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το Σάββατο θα έχει επαφές αρχικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και κατόπιν με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  • Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 4,9 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου, δείχνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά. Προβάδισμα 10 μονάδων έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το TVXS.
  • Στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» μεταφέρθηκε την Παρασκευή ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια ώστε χρειάζεται σταθερή ιατρική παρακολούθηση.
  • «Εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2016. Μην τρέφετε αυταπάτες ότι θα γίνουν πιο γρήγορα. Στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, πιστεύω πως οι βουλευτές όλων των παρατάξεων, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της ΔΗΜΑΡ.
  • Τον κίνδυνο να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο και η εξεταστική του Φεβρουαρίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η κοσμητεία της σχολής.

Κόσμος

  • Ιταλός ακτιβιστής του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (ISM) τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια παλαιστινιακής διαδήλωσης στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Ο 30χρονος Πάτρικ Κόρσι δέχθηκε πυρά στο στομάχι και το στήθος. Δεκαοκτάχρονος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε επίσης από πραγματικά πυρά στο στήθος.
  • Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στην πόλη Κάνο της Νιγηρίας. Πληροφορίες από νοσοκομειακούς γιατρούς στην περιοχή κάνουν λόγο για τουλάχιστον 81 νεκρούς και περισσότερους από 120 τραυματίες, ωστόσο υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες για πολύ περισσότερα θύματα. Μετά τις βομβιστικές επιθέσεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πιστών.
  • Με διαδήλωση κοντά σε καταυλισμό Ρομά στην περιφέρεια της Ρώμης η νεοφασιστική οργάνωση Casa Pound και το επίσης ακροδεξιό Blocco Studentesco (Φοιτητικό Μπλοκ) εμπόδισαν δεκάδες παιδιά Ρομά να πάνε την Παρασκευή σχολείο τους.
  • Έκρηξη οργής προκάλεσε στους κούρδους της ανατολικής επαρχίας Τούντζελι της Τουρκίας η επίσκεψη του εθνικιστή ηγέτη Ντεβλέτ Μπαχτσελί, την οποία και αναγκάστηκε να συντομεύσει εξαιτίας συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Η εμπρηστική επίσκεψη Μπαχτσελί στο Τούντζελι -θέατρο σφαγής κούρδων αλεβιτών το 1937-1938 από τις δυνάμεις ασφαλείας- ήλθε ως απάντηση στον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ  Νταβούτογλου, ο οποίος τον προκάλεσε αν τολμά να πατήσει το πόδι του στην επαρχία.
  • Με τις καθιερωμένες τιμές έφτασε στον Λευκό Οίκο το χριστουγεννιάτικο δέντρο αναγγέλλοντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Η Μισέλ, οι κόρες του προεδρικού ζεύγους Σάσα και Μαλία, και φυσικά οι προεδρικοί σκύλοι Μπο και Σάνι υποδέχθηκαν στη βόρεια πύλη το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κοσμήσει με τα εντυπωσιακά στολίδια του τον Λευκό Οίκο.

Οικονομία

  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξασφάλισε με άνεση και μεγάλη πλειοψηφία την υποστήριξη της ομοσπονδιακής Βουλής, της Bundestag, στον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας.
  • Στη δέσμευση της Εθνικής Τράπεζας να στηρίξει επενδυτικά σχέδια σε όλη την επικράτεια αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποίησε σε παραγωγικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας.
  • Η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες του sansimera.gr στη λίστα με τα μέτρα - δεσμεύσεις που θα αποστείλει μέχρι το Σάββατο η κυβέρνηση στην τρόικα.

Αθλητισμός

  • Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, πάντως, διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής στο «Μεστάγια», ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Μπαρτσελόνα. Σαουθάμπτον εναντίον Μάντσεστερ Σίτι, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Σεντ Μέρις» την Κυριακή. Η Βόλφσμπουργκ θα υποδεχθεί την Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι της αγωνιστικής που θα κρίνει τη δεύτερη θέση.
  • Με τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής και μετά από σχεδόν 20 ημέρες διακοπής, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπου δεν ξεχωρίζει κάποιο ντέρμπι, όμως, υπάρχουν αρκετές «παγίδες». Το πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο με τις τρεις αναμετρήσεις: Καλλονή - Πλατανιάς (15:00), Λεβαδειακός - Παναιτωλικός (17:15) και Ατρόμητος - Ξάνθη (19:30). Την Κυριακή ο δεύτερος της βαθμολογίας Ολυμπιακός μάχεται στην Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα, ενώ ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανθρακικό στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Βέροια στη Λεωφόρο.
  • Σε αγώνα που έγινε στο Δημοτικό γήπεδο Άμφισσας με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης ημέρας του 2ου ομίλου της Football League, ο Ηρακλής συνέχισε το νικηφόρο σερί του, αφού επιβλήθηκε 1-0 του Φωκικού. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Εμάνουελ Περόνε με εκτέλεση φάουλ στο 32' και ο Ηρακλής σημείωσε την 5η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες ανεβαίνοντας στην κορυφή της κατάταξης.
ΠΗΓΗ:  Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου