Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση αξιωματούχων Ηλείων Ομογενών με τη βουλευτή Ηλείας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στη Νέα Υόρκη.


Χθες βράδυ έγινε συνάντηση Ηλείων αξιωματούχων της Αμερικής και Καναδά με την βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου στη Ν.Υ.
Η συνάντηση που ήταν "δείπνο εργασίας" έγινε στη Νέα Υόρκη και συμμετείχαν στελέχη των Ηλειακών Συλλόγων και της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.
Η βουλευτής η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη να συμμετάσχει στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα το περιβάλλον βρήκε χρόνο να συναντήσει τους Ηλείους Ομογενείς. Στο λόγο της αναφέρθηκε σε διάφορες προσπάθειες που γίνονται στην Ηλεία για ανάπτυξη και το θέμα ήρθε και για το "Ηλειακό Χωριό" που προσπαθούν οι Ηλείοι της Αμερικής και Καναδά να κατασκευάσουν σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση εδώ και χρόνια για τη δημιουργία του Ηλειακού Χωριού. Μάλιστα έχει περάσει από τα αρμόδια Υπουργεία και την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Κυβέρνησης 
Σημίτη για το συγκεκριμένο χώρο 950 στρέμματα στις Θίνες Βαρθολομιού είχε δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην τότε κυβέρνηση κονδύλι 6,5 δις δραχμές.



Στο συγκεκριμένο θέμα η βουλευτής αναφέρθηκε ότι εάν δεν δραστηριοποιηθούν οι Ηλείοι Ομογενείς για αυτό το χώρο αλλά και για άλλα 13 μεγάλα τεμάχια Γης στο Νομό Ηλείας η ΤΑΙΠΕΔ (publicrealestate) θα το πωλήσει σε επενδυτές!
Στο σημείο αυτό παρενέβησαν οι αξιωματούχοι και έλαβαν θέση. Είπαν ότι η προσπάθεια που γίνεται από τους Ηλείους από το 1989 δεν μπορεί να ρυθμιστεί μέσα σε λίγο καιρό αφού το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο με τη γραφειοκρατία δημιουργούσε προβλήματα στην υλοποίηση.
Γεγονός είναι ότι παρ' όλες τις 
κωλυσιεργίες του Ελληνικού Δημοσίου υπάρχει ενδιαφέρον από τους Ηλείους κάτι που θα μπορούσε συζητηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ
Ένα είναι σίγουρο ότι ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης διά στόματος του Προέδρου του ενδιαφέρετε για τις Θίνες Βαρθολομιού και δεν θα δηλώσει παραίτηση έστω και εάν χρειαστεί να καταφύγει στο νόμο.
Η Σύνταξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου