Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Χαρτιά σε 5 εκατ. μετανάστες δίνει ο Ομπάμα με μονομερή πράξη

ΣΆΒΒΑΤΟ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ, 2014

Στη γενναιότερη και πιο εκτεταμένη μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό τις τελευταίες δεκαετίες προχωρά με προεδρική πράξη ο Μπαράκ Ομπάμα, παρακάμπτοντας το αμερικανικό Κογκρέσο και στήνοντας πεδίο μάχης με τους Ρεπουμπλικανούς. Το νέο πλαίσιο θα δώσει νομική αναγνώριση σε σχεδόν πέντε εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά και ήδη το αντίπαλο κόμμα ξεκίνησε την επίθεση, λέγοντας πως ο «πρόεδρος κυβερνά σαν να ήταν αυτοκράτορας».
«Σήμερα, το σύστημα μετανάστευσης που διαθέτουμε είναι κατακερματισμένο και όλοι το γνωρίζουν αυτό», είπε ο Ομπάμα, ανακοινώνοντας τους όρους που θα ισχύουν και θα επιτρέψουν σε εκατομμύρια μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα να αποφύγουν την απέλαση.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ένα «πιο δίκαιο και ισορροπημένο» σύστημα μετανάστευσης με μια σειρά μέτρων που προβλέπουν την προσωρινή νομιμοποίηση των περίπου πέντε εκατομμυρίων μη νόμιμων μεταναστών που ζουν υπό την απειλή της απέλασης. 
«Μια συνολική αμνηστία θα ήταν άδικη. Αλλά και οι μαζικές απελάσεις θα είναι αδύνατες και σε αντίθεση με τη φύση μας» ανέφερε ο Ομπάμα. 
«Είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα έθνος μεταναστών», είπε ο αμερικανός πρόεδρος και απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς τα νόμιμα έγγραφα ανέφερε: «Μπορείτε να βγείτε από τις σκιές και να πάτε προς τη νόμιμη οδό».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου