Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Έντεκα τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο από άγνωστο άτομο με πυροβόλο όπλο. Η αστυνομία έχει στα χέρια της φωτογραφία του δράστη και βρίσκεται κοντά στην εξακρίβωση των στοιχείων του.
  • Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 11,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.
  • Έργα παροχής υπηρεσίων πρόνοιας και ενίσχυσης του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ύψους 3,560 εκατ. ευρώ, χρηματοδότησε το πρόγραμμα  «Είμαστε όλοι Πολίτες». Βασικός χρηματοδότης είναι η κυβέρνηση της Νορβηγίας και διαχειριστής του προγράμματος το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
  • Η άποψη που διατυπώνει τώρα ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ούτε νέα ούτε καινοφανής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, και σε μία έμμεση προειδοποίηση προς τον πρώην πρωθυπουργό τονίζεται πως «το πλαίσιο όμως μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη και πρωτίστως το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα δεν θα επιτρέψουμε να το διαταράξει κανείς».
  • «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν το καλοκαίρι του 2016, αλλά εάν κάποιοι τολμήσουν να προκαλέσουν εκλογές τώρα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τώρα τη μάχη αυτή», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Θα τρίβουν τα μάτια τους αυτοί που νομίζουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη, που την ονειρεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να πεθάνει ή να χάσει τον ρόλο της» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κόσμος

  • Ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες συνελήφθη την Παρασκευή στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Η έρευνα αφορά τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως.
  • Η απόφαση του Ομπάμα να κινηθεί μονομερώς στην υπόθεση του μεταναστευτικού προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την οργή της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο. O Τζον Μπένερ, καταδίκασε τις «προεδρικές εξουσίες» Ομπάμα, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό σαμποτάρεται η όποια ελπίδα διακομματικής συνεννόησης. Ο πρόεδρος σήκωσε το γάντι: «Δεν είμαστε έθνος υποκριτών».
  • Δύο χιλιανοί αξιωματικοί εν αποστρατεία καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για τον βασανισμό μέχρι θανάτου του πτέραρχου Αλμπέρτο Μπατσελέτ -πατέρα της σημερινής προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ- τους πρώτους μήνες μετά την επιβολή της χούντας του Αουγκούστο Πινοτσέτ.
  • Την αντίθεσή της στην μονομερή αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής θα προκύψει μόνο μέσω διαπραγματεύσεων. Η Σουηδία έχει ήδη αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος, ενώ μη δεσμευτικές πρωτοβουλίες αναγνώρισης έχουν αναλάβει τα κοινοβούλια της Ισπανίας και της Γαλλίας.
  • Τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με κύριο σκοπό να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση να συμμετάσχει ενεργότερα στον διεθνή συνασπισμό για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

Οικονομία

  • Χωρίς μεταβολή, στη βαθμίδα «Β», διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας ο οίκος Fitch, με «σταθερές» προοπτικές. Η Fitch εκτιμά ότι η τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014, αλλά «υπάρχει κάποιο ρίσκο να κυλήσει έως τις αρχές του 2015».
  • Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Παρασκευή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας. Πηγές ανέφεραν ότι οι συζητήσεις με τους δανειστές θα συνεχιστούν «με διάφορους τρόπους» μέσα στο Σαββατοκύριακο.
  • Το ποσό των 42,19 εκατ. ευρώ έχει ανακτηθεί από το Δημόσιο για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις σε σύνολο 63,14 εκατ. ευρώ που έχει αναζητηθεί για συντάξεις 3.423 θανόντων συνταξιούχων, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Αθλητισμός

  • Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το σημερινό (22/11, 15:00) φιλικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της αναβολής της αγωνιστικής δράσης από την ΕΠΟ και έκλεισαν το ραντεβού προκειμένου να μείνουν σε ρυθμό αγώνων.
  • Στο «Εμιρεϊτς» διεξάγεται το σπουδαιότερο ματς στη 12η αγωνιστική της Premier League, με την Αρσεναλ να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κυριακάτικη μάχη του Μιλάνου, ανάμεσα στη Μίλαν και την Ιντερ στο παραδοσιακό ντέρμπι του «Σαν Σίρο», αλλά και το Λάτσιο - Γιουβέντους. Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε δύσκολα με σκορ 3-2 από την έδρα της Μετς, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής στο Championnat και χάρη στο γκολ του Λαβέτσι στο 84' «αναρριχήθηκε» -προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε άνετα 3-1 την Εσπανιόλ στο «Σαν Μαμές», στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.
  • O Λεωνίδας Βόκολος έχει πιάσει για τα καλά δουλειά. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ατζέντη του Γκόρντον Σίλντενφελντ προκειμένου να συζητήσει το θέμα του συμβολαίου του Κροάτη, ο οποίος που έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί για το προσεχές καλοκαίρι.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου