Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο «δίχτυ προστασίας» εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση

Μπροστά στο γκρεμό
Τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο «δίχτυ προστασίας» εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση
Την αποδοχή  της ισότιμης, με την Κομισιόν και την ΕΚΤ, εμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο «δίκτυ προστασίας» της ελληνικής οικονομίας κατά την μεταμνημονιακή περίοδο συζητά η ελληνική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να «σπάσει» τον τοίχο που ύψωσε η τρόικα στο Παρίσι, απαιτώντας άμεσης απόδοσης μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αύξηση του σημερινού χαμηλού συντελεστή 6,5% ΦΠΑ καθώς και η μετάταξη ορισμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερους συντελεστές.
Η συμμετοχή του Ταμείου, κατά μια εκδοχή, θα σηματοδοτηθεί μέσω της χορήγησης ξεχωριστής προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής (EFF), ύψους αντίστοιχου του προγράμματος που υπήρχε για την Ελλάδα (3,5 δισ. για το 2014 και επιπλέον 12,5 δισ. έως τα μέσα του 2016). Κατά ένα άλλο σενάριο, ωστόσο, η Αθήνα επιδιώκει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην ECCL γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, όχι πλέον ως «τεχνικού συμβούλου» αλλα ως συλλειτουργού. Η παρουσία του Ταμείου στον μεταμνημονιακό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας θα προσφέρει μεγαλύτερες εγγυήσεις ασφάλειας προς επενδυτές αλλά και πιστωτές και, ως εκ τούτου, τη δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων στον προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια του 2015, εφόσον βέβαια επαληθευθούν οι εκτιμήσεις των ελεγκτών, κάτι που δεν συνέβη τα προηγούμενα έτη.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου