Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πεδίο μάχης οι δρόμοι του Φέργκιουσον!

Χθες βράδυ (τα μεσάνυχτα) περίπου 300 άτομα έκαναν ειρηνική διαδήλωση στο κέντρο της Βοστώνης κάτω από τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Πολιτεία του Μιζούρι στις ΗΠΑ, εκεί όπου τις τελευταίες ημέρες ξετυλίγεται μια νέα πρωτοφανής τραγωδία με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό από αστυνομικούς ενός 18χρονου άοπλου αφροαμερικανού στην πόλη Φέργκιουσον. Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο, το οποίο όμως χθες αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δικαστικό έλεγχό της, μια απόφαση που πυροδότησε νέο κύκλο επεισοδίων απ' άκρου εις άκρον στις ΗΠΑ!
Ήδη εδώ και ώρες οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα και πυροβολισμούς στους χιλιάδες διαδηλωτές που ξεχύθηκαν εκ νέου στους κεντρικούς δρόμους του Φέργκιουσον.
Οι διαδηλωτές, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία δεν απαγγέλλονται κατηγορίες στον αστυνομικό που πυροβόλησε θανάσιμα το 18χρονο άοπλο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, ξεχύθηκαν στους δρόμους προκαλώντας το απόλυτο χάος σε αρκετές περιοχές της πόλης.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή το Φέργκιουσον βιώνει ξανά εικόνες από τον περασμένο Αύγουστο με τους διαδηλωτές να σπάνε τζαμαρίες καταστημάτων και τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και πυροβολισμούς, λίγη ώρα μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις για τις οποίες έκανε έκκληση η οικογένεια του Μάικλ Μπράουν αλλά και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου