Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, 2014

  • Στο εργαστήριο ανατομίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι νεκροί που «περιμένουν» να ανέβουν στα μαρμάρινα τραπέζια για να διδάξουν τους ζωντανούς. Στα χρόνια της κρίσης όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά την ταφή των συγγενών τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι νεκροί που βρίσκονται στα αζήτητα.
  • Ιστορική χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Φανάρι, ο Πάπας Φραγκίσκος. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα -προστάτη της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Δείτε live τις επαφές του ποντίφικα στο Φανάρι.
  • Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το κλειδί για την επανέναρξη των συνομιλιών είναι η διακοπή της προσβολής των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση. «Μπορούν να βρεθούν λύσεις οι οποίες είναι απολύτως συμβατές με το διεθνές δίκαιο και οι οποίες σέβονται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» πρόσθεσε.
  • «Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες. Για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση. Για να εκλεγεί Πρόεδρος που θα εκφράζει πραγματικά τη λαϊκή πλειοψηφία και την εθνική ομοψυχία» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Λαμία.
  • Μήνυμα στην τρόικα στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα τονίζει ότι η Ελλάδα έκανε και θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πρέπει και ως εκ τούτου οι δανειστές δεν πρέπει να εγείρουν παράλογες απαιτήσεις.

Κόσμος

  • Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως ο νέος πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος UMP, μετά την διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος. Η νίκη αυτή του Σαρκοζί θεωρείται το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, αλλά όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, είναι λιγότερο εντυπωσιακή από ό,τι αναμενόταν.
  • Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε η αστυνομία για να απομακρύνει πάνω από 1.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για την απαλλαγή του Χόσνι Μουμπάρακ από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011.
  • Να ενωθούν κατά της βαρβαρότητας κάλεσε τους αφρικανούς ηγέτες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τη νέα επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 120 άτομα.
  • Κατέπεσε το κατηγορητήριο εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ για την ευθύνη του στους θανάτους διαδηλωτών την εξέγερση του 2011, σε νέα δίκη για την υπόθεση που ολοκληρώθηκε στο Κάιρο. Απαλλάχθηκαν για την ίδια υπόθεση και ο υπουργός Εσωτερικών του, μαζί με άλλους έξι συνεργάτες του. Επίσης, ο Μουμπάρακ και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν και από τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας με σκοπό τον πλουτισμό.
  • Εντυπωσιακή επιτυχία των αυστραλιανών αρχών δίωξης ναρκωτικών: Το Σίδνεϊ κατάσχεσε δύο τόνους της ουσίας MDMA και έναν τόνο μεθαμφεταμίνης που είχαν φτάσει στην Αυστραλία κρυμμένο στο φορτίο επίπλων ενός πλοίου που είχε ξεκινήσει από το Αμβούργο. Η αξία των ναρκωτικών στο δρόμο θα έφτανε το ένα δισ. ευρώ.

Οικονομία

  • Η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν από το 62ο έτος της ηλικίας και η δραματική αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 15 στα 21,5 για την παροχή της κατώτατη σύνταξης ανατρέπουν πλήρως την υφιστάμενη εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος σε συνδυασμό μάλιστα και με την προτεινόμενη μείωση των συντάξεων κύριας ασφάλισης.
  • Στο κρεβάτι του Προκρούστη φαίνεται πως μπαίνουν για ακόμη μια φορά οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τρόικα και κυβέρνηση συμφώνησαν να κοπεί από τον Ιούλιο μέρος ή ολόκληρο το ποσό της προσωπικής διαφοράς των δημοσίων υπαλλήλων που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν από 80 έως και 690 ευρώ το μήνα τις οροφές του ενιαίου μισθολογίου.
  • Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλονται καθημερινά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), από οφειλέτες που ζητούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αθλητισμός

  • Το γκολ του Βαγγέλη Μόρα (από ασίστ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου) στο ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει βαθμό ή βαθμούς στη Βερόνα στην έδρα της Σασουόλο. Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και με την δεύτερη εντός έδρας νίκη τους (4 έχουν συνολικά) με 2-1, πλασαρίστηκαν στη μέση της βαθμολογίας μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τη Λάτσιο, η οποία το βράδυ του Σαββάτου δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Κιέβο, μένοντας τελικά στο 0-0.
  • Στο... κατόπι της Μαρσέιγ παρέμεινε η Παρί , μετά τη δύσκολη εντός έδρας νίκη της επί της Νις με 1-0, στο δεύτερο χρονικά ματς της 15ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Το γκολ της νίκης των «πρωτευουσιάνων» πέτυχε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με πέναλτι, ενώ ο Σουηδός είχε και δοκάρι μετά από εξαιρετική ενέργεια. Η Ρεν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο πιο ενδιαφέρον ματς της βραδιάς, καθώς επικράτησε 2-0 της Μονακό.
  • Με γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 18ο λεπτό και του Γκάρεθ Μπέιλ στο 83', αμφότερα από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε δύσκολη νίκη με 2-1 στη έδρα της Μάλαγα και παραμένει πρωτοπόρος μετά από 13 αγωνιστικές στην Primera Division. Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Κίεβο, στο πλαίσιο του Champions League, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, πέρασε και από τη Μαδρίτη επικρατώντας της Χετάφε με 2-1.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου