Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, 2014

  • Τσουχτερό κρύο, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες. Στους 9 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Αττική το πρωί της Δευτέρας. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από αύριο, Τρίτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου.
  • Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου αποφάσισε να καταθέσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ύστερα από απόφαση του γενικού συμβουλίου της επειδή «συνεχίζει να συκοφαντεί στο σύνολό τους τους Δημοσίους Υπαλλήλους».
  • Τιμοκατάλογο με το χρηματικό ποσό που θα έπρεπε να περιέχει το φακελάκι, το οποίο θα έδιναν οι φοιτητές για να περάσουν το μάθημα, είχε συντάξει αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Καταγγελία εις βάρος του είχε ως αποτέλεσμα να ελεγχθεί και τελικά να απολυθεί από το πανεπιστήμιο, ωστόσο ο ίδιος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόλυσής του και υποστηρίζοντας ότι έχει υποστεί οικονομική καταστροφή.
  • Τα έργα πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου και ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από την Κομισιόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απεντάχθηκαν από το νέο ΕΣΠΑ, υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Υποδομών, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής». Οι ίδιες πηγές παραδέχονται, πάντως, πως τίθεται θέμα προτεραιοτήτων των έργων.
  • Με την πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα στο κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε την Κυριακή την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε ένα πλατύ μέτωπο για να κατακτήσει την αυτοδυναμία, αλλά δεν θα γίνει ούτε πλυντήριο εκείνων που συμμετείχαν στο πάρτι της προηγούμενης περιόδου, ούτε θα δεχτεί όσους πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κόσμος

  • Ήδη από τις προγραμματικές του δηλώσεις ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον περασμένο Ιούνιο, ο Ζαν–Κλοντ Γιούνκερ είχε δώσει μεγάλη έμφαση στο επενδυτικό πρόγραμμα – μαμούθ των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ με το οποίο, όπως επιμένει, μπορεί και πρέπει να τονωθεί η ανάπτυξη και κατ’ επέκταση η απασχόληση στην Ευρώπη.
  • Δωδεκάχρονος ο οποίος κρατούσε ένα αεροβόλο-οπομίμηση όπλου πέθανε μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό σε πάρκο έξω από κέντρο αναψυχής στο Κλίβελαντ της πολιτείας του Οχάιο. Η αστυνομία μετέβη στην περιοχή έπειτα από κλήση ενός άνδρα στην άμεση δράση, ο οποίος ανέφερε πως έφηβος κραδαίνει όπλο «που είναι πιθανώς ψεύτικο» και τρομάζει τον κόσμο.
  • Βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα σε πλήθος που παρακολουθούσε τον τελικό τουρνουά βόλεϊ στο ανατολικό Αφγανιστάν, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 45 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα της έγκρισης της αφγανικής Βουλής στη συμφωνία παράτασης των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων περάν του 2014.
  • Κορυφώνεται στη Βιέννη ο διπλωματικός «πυρετός» εν όψει της προθεσμίας που λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ωστόσο το κέντρο βάρος έχει ήδη μετατοπιστεί στην παράταση -για δεύτερη φορά- του διαλόγου, η οποία δεν θα έλθει χωρίς πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Ομπάμα. Η «Ομάδα 5+1» (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) έχει ξεκινήσει ήδη εσωτερικές συνομιλίες για τις πιθανές προσεγγίσεις που θα παρουσιάσει στην Τεχεράνη, αναφέρουν δυτικοί διπλωμάτες.
  • Ανοιχτός στη διεκδίκηση και τέταρτης προεδρικής θητείας στις κάλπες που θα στηθούν το 2018 δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ενδεχόμενη παραμονή του στο Κρεμλίνο έως το 2024, όταν θα είναι πλέον 72 ετών, παραπέμπει σε σοβιετικούς ηγέτες όπως ο Στάλιν ή ο Μπρέζνιεφ, οι οποίοι πέθαναν σε ηλικία 74 και 75 ετών αντίστοιχα ενώ βρίσκονταν στην εξουσία.

Οικονομία

  • Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης απέστειλε την Κυριακή στην τρόικα ένα πακέτο διευκρινίσεων και επιχειρημάτων για τις δυνατότητες του νέου προϋπολογισμού για το 2015, συνοδευόμενο από εναλλακτικά μέτρα, ικανά να περιορίσουν τις αμφισβητήσεις δανειστών και εταίρων για τις επιδόσεις της δημοσιονομικής διαχείρισης την επόμενη χρονιά.
  • Το Παρίσι και το Βερολίνο θα λάβουν την ερχόμενη Πέμπτη μια έκθεση, η οποία προβλέπει για τη Γαλλία τη χαλάρωση του 35ώρου και πάγωμα των μισθών για μια τριετία και για τη Γερμανία αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel. Το Παρίσι έσπευσε να διευκρινίσει πως το κείμενο της έκθεσης δεν είναι ακόμη το «τελικό».
  • Στην τελική φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπου βάση της σύμβασης οι επενδυτές δεσμεύονται να υλοποιήσουν επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ μέσα στα τέσσερα πρώτα χρόνια. Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν οι τεχνικές και την Τρίτη οι οικονομικές προσφορές των ενδιαφερομένων.

Αθλητισμός

  • Δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο ισπανικό πρωτάθλημα για τη Βαλένθια, η οποία ηττήθηκε 2-1 στο τοπικό ντέρμπι από τη Λεβάντε και υποχώρησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, μένοντας έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες για την Ράγιο Βαγεκάνο, που επικράτησε στο «Τερέσα Ριβέρο» της Θέλτα με 1-0.
  • Δύο γκολ, δύο δοκάρια και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες έκριναν την ισοπαλία 1-1 μεταξύ Μίλαν και Ίντερ στο ντέρμπι της 12ης του Campionato. Ο Ζερεμί Μενέζ άνοιξε το σκορ για τους «ροσονέρι» στο 23', ο Ζοέλ Όμπι ισοφάρισε στο 61' στην επιστροφή του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο των «νερατζούρι». Στο πρώτο 45λεπτο υπήρξαν δυο φάσεις στο ματς και απλά η Μίλαν ήταν πιο ουσιαστική με αποτέλεσμα να προηγηθεί. Στο «Σαν Πάολο» έγινε η έκπληξη της  αγωνιστικής, καθώς η Νάπολι αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Κάλιαρι.
  • Συνάντηση που περισσότερο παρέπεμπε σε γνωριμία του διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκη Φύσσα και του τεχνικού διευθυντή, Λεωνίδα Βόκολου με τον εκπρόσωπο του Μάρκους Μπεργκ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με διάθεση επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών και μετά το 2017.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου