Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Wall Street: Πάτησε σήμερα τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones, ήπιες πιέσεις στον Nasdaq

Kυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο αμερικανικός δείκτης ολοκλήρωσε ένα νικηφόρο σερί πέντε εβδομάδων

Μετά από μια συνεδρίαση έντονης νευρικότητας και αρκετών εναλλαγών, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τον Dow Jones να καταφέρνει τελικά να κλείσει πάνω από τις 40.000 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,34% στις 40.004 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,12% στις 5.303 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,07% στις 16.685 μονάδες.

Πάντως, οι δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με κέρδη. Ο Nasdaq Composite πρωτοστάτησε με άνοδο 2,1%, ακολουθούμενος από την άνοδο του S&P 500 κατά 1,5%. Ο Dow έκλεισε κατά 1,2% υψηλότερα, ολοκληρώνοντας ένα νικηφόρο σερί πέντε εβδομάδων.

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο και σήμερα η GameStop, η οποία έχασε πάνω από 25% καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει έως και 45 εκατομμύρια μετοχές της Κατηγορίας Α. Η απόφαση έρχεται εν μέσω σημαντικής αστάθειας στην τιμή της μετοχής της εταιρείας. Η πώληση, που διενεργείται στο πλαίσιο μιας Συμφωνίας Πώλησης Ανοικτής Αγοράς, στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως αναφέρει.

Από την άλλη, οι μετοχές της Walmart και της Caterpillar έκλεισαν και οι δύο κατά 1% υψηλότερα στηρίζοντας τον Dow με τα κέρδη τους. Οι μετοχές Chubb και Valero Energy με άνοδο άνω του 3% έκαστη, σημείωσαν τα υψηλότερα κέρδη στον S&P 500.

Συνολικά όμως, η Wall Street βρέθηκε και σήμερα στους ρυθμούς του Dow Jones, ο οποίος “έγραψε” τις 40.000 μονάδες, εν τέλει. «Η αξιοσημείωτη άνοδος του Dow ξεπέρασε πολλές προσδοκίες, αλλά η προοπτική παραμένει αμετάβλητη», σχολίασε ο Todd Morgan, πρόεδρος της Bel Air Investment Advisors. «Μέσα από πολέμους, υφέσεις, εκλογές, παραπομπές και οικονομικές κρίσεις, η μακροπρόθεσμη επένδυση σε μετοχές υψηλής ποιότητας είναι το κλειδί για την πορεία της αγοράς», πρόσθεσε.

Πάντως, αυτήν την εβδομάδα, ο S&P 500 ξεπέρασε το επίπεδο των 5.300 μονάδων, ενώ ο Nasdaq Composite έφτασε επίσης σε υψηλό όλων των εποχών.

Αυτά τα ορόσημα έρχονται εν μέσω προσδοκιών ότι τα επιτόκια έχουν κορυφωθεί, σύμφωνα με τον Thomas Martin, ανώτερο διευθυντή χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. Η συνεχής αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την αύξηση των εταιρικών κερδών βοήθησε επίσης να ωθήσει την αγορά σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου