Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ο δικηγόρος του Τραμπ κατηγορεί τον Μάικλ Κόεν ότι είπε ψέματα στους ενόρκους

Kυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο κεντρικός μάρτυρας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν δέχθηκε την Πέμπτη σωρεία ερωτήσεων από τον δικηγόρο υπεράσπισης του πρώην προέδρου, που σκοπό είχαν να πλήξουν την αξιοπιστία του.

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Τραμπ, Τοντ Μπλανς κατηγόρησε τον Κόεν ότι είπε ψέματα μόλις πριν από δύο ημέρες για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του για εκδίκηση εναντίον του πρώην αφεντικού του.

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Κόεν και του δικηγόρου του Τραμπ, ήταν η πιο αναμενόμενη στιγμή της δίκης, η οποία πλέον οδεύει προς το τέλος της. Καθώς μάλιστα σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, οι ένορκοι θα έχουν τρεις ημέρες για να σταθμίσουν τις απαντήσεις του Κόεν. Η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας, θέτοντας τις βάσεις για την τελική συζήτηση την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την τρίτη του ημέρα στο βήμα του μάρτυρα, ο Κόεν παρέμεινε ήρεμος και ήσυχος – μιλώντας με αργή, μερικές φορές τραχιά φωνή, καθώς ο Μπλανς αμφισβητούσε την ειλικρίνειά του ξανά και ξανά.

Υπό τις ερωτήσεις του Μπλανς, ο Κόεν παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα ενόρκως όταν παραδέχθηκε την ενοχή του για ομοσπονδιακές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής απάτης, το 2018, καθώς και ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τη δουλειά που έκανε σε μια συμφωνία του Τραμπ για ακίνητα στη Ρωσία.

«Ηταν ψέμα; Σωστά;» Ο Μπλανς ρώτησε τον Κόεν σχετικά με το αν είπε ψέματα στον αείμνηστο δικαστή Ουίλιαμ Χ. Πόλι ΙΙΙ (William H. Pauley III) σε μια δικαστική ακρόαση σχετικά με το ότι δεν πιέστηκε για να δηλώσει ένοχος.

«Σωστά», είπε ο Κόεν.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο βήμα του μάρτυρα, ο Κόεν έθεσε τον Τραμπ στο επίκεντρο του υποτιθέμενου σχεδίου για την αποσιώπηση αρνητικών ιστοριών, ώστε να αποτρέψει τη ζημιά στην υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο. Ο Κόεν είπε στους ενόρκους ότι ο Τραμπ ενημερωνόταν συνεχώς για τις προσπάθειες να φιμώσει τις γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές μαζί του. Ο Τραμπ αρνείται τους ισχυρισμούς των γυναικών.

Ο πρώην Πρόεδρος, ο οποίος επιμένει ότι η δίωξη αποτελεί προσπάθεια να βλάψει την εκστρατεία του για την ανάκτηση του Λευκού Οίκου, λέει ότι οι πληρωμές προς τον Κόεν κατηγοριοποιήθηκαν σωστά ως νομικά έξοδα, επειδή ο Κόεν ήταν δικηγόρος. Η υπεράσπιση έχει προτείνει ότι προσπαθούσε να προστατεύσει την οικογένειά του, όχι την εκστρατεία του, καταπνίγοντας τους ψευδείς, όπως λέει, άθλιους ισχυρισμούς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου