Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Ηλικιωμένοι Αμερικανοί αγωνίζονται να διατηρήσουν τα σπίτια τους προσβάσιμα και ασφαλή

Τρίτη, 14  Μαΐου, 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Μπρέντα Εντουαρντς (Brenda Edwards) θεωρεί το σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων, όπου ζει εδώ και 20 χρόνια, παντοτινό της σπίτι. Εκεί θέλουν να παραμείνουν η 70χρονη συνταξιούχος νοσοκόμα και ο 79χρονος σύζυγός της.

Ακόμη και αν ήθελαν να μετακομίσουν δεν θα ήταν οικονομικά συμφέρον, είπε η ίδια. Το σπίτι τους είναι σχεδόν εξοφλημένο και «θα ήταν πολύ δύσκολο να αγοράσουμε άλλο», είπε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων άνω των 50 ετών προτιμούν να παραμείνουν στην κατοικία τους όσο το δυνατόν περισσότερο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research». Ομως η παραμονή γίνεται όλο και λιγότερο επιλογή. Ορισμένοι baby boomers και μεγαλύτερα μέλη της γενιάς Χ έχουν εξασφαλίσει χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων που είναι πολύ καλά για να τα εγκαταλείψουν. Η εκτόξευση των τιμών των κατοικιών λόγω της ισχνής προσφοράς περιπλέκει περαιτέρω τους υπολογισμούς της μετακόμισης.

Μέρος αυτών των ηλικιωμένων έχει τα χρήματα για αναβαθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρήσουν τα σπίτια τους τόσο ευχάριστα όσο και προσβάσιμα καθώς γερνούν. Η ζήτηση για δυσδιάκριτες μπάρες ασφαλείας, χαμηλότερους νεροχύτες, ανελκυστήρες κατοικιών και άλλες ανέσεις έχει δώσει μια αξιοσημείωτη ώθηση στις αλυσίδες εταιρειών για βελτίωση κατοικιών, στους εργολάβους, στους σχεδιαστές και στους αρχιτέκτονες.

Η Home Depot, η μεγαλύτερη αλυσίδα οικιακών βελτιώσεων της χώρας, ανανεώνει τη μάρκα Glacier Bay της για να συμπεριλάβει πιο κομψές μπάρες στήριξης και βρύσες που είναι πιο εύχρηστες. Η ανταγωνίστρια Lowe’s δημιούργησε ένα γραφείο το 2021 που προσφέρει ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια, ξύλινους πάγκους ντους, ψηλότερες τουαλέτες και άλλα προϊόντα που απευθύνονται σε ηλικιωμένους.

Η ανάγκη για εξασφάλιση ακινήτων φιλικών στους ηλικιωμένους θα γίνει πιο επιτακτική την επόμενη δεκαετία. Μέχρι το 2034, τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω αναμένεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τα άτομα κάτω των 18 ετών για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής απογραφής που αναθεωρήθηκε το 2020.

Ομως το ζήτημα έχει αναδείξει ένα χάσμα μεταξύ εύπορων και χαμηλού εισοδήματος boomers όσον αφορά στην ικανότητά τους να παραμείνουν με ασφάλεια στην κατοικία τους.

Η Τζένιφερ Μολίνσκι (Jennifer Molinsky), διευθύντρια του προγράμματος «Στεγάζοντας μια γηράσκουσα κοινωνία» του Κέντρου για Σπουδές Στέγασης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, προτρέπει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ασχοληθούν με την έλλειψη οικονομικά προσιτών κατοικιών που είναι κατάλληλες για ηλικιωμένους.

Ο Τζιν Καρ (Gene Carr), 67 ετών, και η Σάλι Καρ (Sallie Carr), 65 ετών, ζουν στο σπίτι τους στο Χέντερσον της Βόρειας Καρολίνας εδώ και 27 χρόνια. Το παντρεμένο ζευγάρι είχε τα χρήματα και το όραμα να το ανακαινίσει τον Αύγουστο του 2022.

Καθώς το έργο πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του πριν από ένα χρόνο, ο Τζιν υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό. Η κατάστασή του έχει βελτιωθεί, αλλά οι ανακαινίσεις διευκολύνουν την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προβλημάτων ισορροπίας, δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: «Associated Press», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου