Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Κατρίνης: «Η κυβέρνηση έχασε το δρόμο – Βρίσκεται στην πλευρά της υποτέλειας»

Τρίτη, 14  Μαΐου, 2024

«Tο ΠαΣοΚ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος με την Τουρκία, αλλά αυτή τη στιγμή η επίσκεψη (του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα) με όλα αυτά που έχουν συμβεί ούτε χρήσιμη είναι, ούτε παραγωγική», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

«Στο ΥΠΕΞ θεωρούν ως επίτευγμα το γεγονός ότι η Τουρκία δεν κάνει παραβιάσεις με το ρυθμό που έκανε, την ώρα που το Κυπριακό είναι στο ράφι και την ώρα που η Τουρκία δεν έχει άρει το casus belli και συνεχίζει να θέτει τα ζητήματα της αναθεωρητικής της ατζέντας», ανέφερε σε συνέντευξη του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Tο ΠαΣοΚ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος με την Τουρκία, αλλά αυτή τη στιγμή η επίσκεψη (του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα) με όλα αυτά που έχουν συμβεί ούτε χρήσιμη είναι, ούτε παραγωγική», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ σχετικά με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, εξήγησε ότι «τις τελευταίες ημέρες εκτός από την πρόκληση της νεοεκλεγείσας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία στην ορκωμοσία της αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία» και την εμπρηστική ρητορική της ομιλίας του κ.Rama στην Αθήνα, είχαμε και την συνέντευξη του κ.Erdogan, ο οποίος συνέδεσε τον ελληνοτουρκικό διάλογο με τα θέματα κυριαρχίας που εγείρει η Τουρκία.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, όπως η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, ενώ ήδη η Τουρκία με Navtex δεσμεύει παράνομα περιοχή του Αιγαίου και αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε ελληνικά νησιά».

Πρόσθεσε ότι «για όλα αυτά, το ΥΠΕΞ και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Η κυβέρνηση από την πλευρά της και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γεραπετρίτη οδεύει στην υπογραφή ενός συνυποσχετικού χωρίς κανείς να γνωρίζει το περιεχόμενό του, όπως άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει τι θα διαπραγματευτεί ο κ.Μητσοτάκης.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στο ΥΠΕΞ θεωρούν ως επίτευγμα το γεγονός ότι η Τουρκία δεν κάνει παραβιάσεις με το ρυθμό που έκανε, την ώρα που το Κυπριακό είναι στο ράφι και την ώρα που η Τουρκία δεν έχει άρει το casus belli και συνεχίζει να θέτει τα ζητήματα της αναθεωρητικής της ατζέντας».

Με αφορμή την χθεσινή ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Edi Rama στο Γαλάτσι, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι «το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δήθεν δεν μπορεί να απαγορεύσει σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει και να μιλήσει στους ομοεθνείς του δεν ευσταθεί». Υπενθύμισε ότι το έπραξε η Γερμανία όταν απαγόρευσε στον κ..Erdogan να μιλήσει στο έδαφος της σε ομοεθνείς του, διαβλέποντας τις σκοπιμότητες μιας τέτοιας ενέργειας.

«Το ΠαΣοΚ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος με την Τουρκία αλλά αυτή τη στιγμή η επίσκεψη με όλα αυτά που έχουν συμβεί ούτε χρήσιμη είναι ούτε παραγωγική.Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ , πρέπει να καταστήσει απόλυτα επωφελείς για τα εθνικά της συμφέροντα, τη συμμετοχή της σε αυτές τις συμμαχίες.
Όπως θα πρέπει ως χώρα να καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι δεν θα αποδεχθούμε παραχωρήσεις και εκπτώσεις σε κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε δυνάμεις που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης.

«Η κυβέρνηση αρέσκεται να λέει ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αλλά δυστυχώς έχει χάσει το δρόμο και στη πραγματικότητα βρίσκεται στην πλευρά της υποτέλειας», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου