Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

Πεμπτη, 9 Μαΐου, 2024.

«Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας στην Κόκκινη Πλατεία.

Οπρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα, Πέμπτη, τη Δύση ότι αυξάνει τους κινδύνους παγκόσμιας σύγκρουσης, ενώ δήλωσε ότι «δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου».

Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν εναντίον των υποστηριζόμενων από τη Δύση δυνάμεων της Ουκρανίας, κατηγόρησε τις «αλαζονικές» δυτικές ελίτ.

«Ξεχνούν τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ενωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.

«Γνωρίζουμε πού οδηγεί η υπερβολή τέτοιων φιλοδοξιών. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση», δήλωσε ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε επιθεωρήσει τα στρατεύματα που είχαν παραταχθεί, εν μέσω χιονόπτωσης, στην εμβληματική πλατεία της Μόσχας.

«Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», προειδοποίησε ο Πούτιν.

«Τίποτα ασυνήθιστο» στην άσκηση με πυρηνικά

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σε προγραμματισμένη άσκηση που περιλαμβάνει την πρακτική ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων.

«Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο εδώ, πρόκειται για προγραμματισμένη εργασία», τόνισε ο Πούτιν σε δηλώσεις, που σύμφωνα με το Κρεμλίνο έγιναν στις 7 Μαΐου, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πραγματοποιήσει άσκηση με την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων έπειτα από απειλές που, σύμφωνα με τη Μόσχα, προέρχονται από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος έστειλε τον στρατό του στην Ουκρανία το 2022, θεωρεί τον πόλεμο κατά του Κιέβου ως μέρος μίας μάχης με τη Δύση, η οποία, όπως λέει, ταπείνωσε τη Ρωσία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, παραβιάζοντας τη «σφαίρα επιρροής της Μόσχας».

Το Κίεβο και η Δύση ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν επιδιώκει μία αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή γης. Εχουν δεσμευθεί να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, η οποία ελέγχει σήμερα περίπου το 18% της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, και τμήματα τεσσάρων ανατολικών περιοχών της.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα εδάφη, που κάποτε αποτελούσαν μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας, ανήκουν και πάλι στη Ρωσία.

Η «Ημέρα της Νίκης»

Η Σοβιετική Ενωση έχασε 27 εκατ. ανθρώπους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκατομμυρίων στην Ουκρανία. Τελικά απώθησε τις ναζιστικές δυνάμεις πίσω στο Βερολίνο, όπου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Το κόκκινο σοβιετικό λάβαρο της νίκης υψώθηκε πάνω από το Ράιχσταγκ το 1945

Η συμφωνία για την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας τέθηκε σε ισχύ στις 11.01 μ.μ. της 8ης Μαΐου 1945, «Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη» για Γαλλία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Μόσχα ήταν ήδη 9 Μαΐου, η οποία ορίστηκε ως η «Ημέρα της Νίκης» της Σοβιετικής Ενωσης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο 1941-45, όπως αναφέρεται στη Ρωσία.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου