Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ηλεία: 37 άτομα με δηλητηρίαση μετά από πανηγύρι

Πεμπτη, 9 Μαΐου, 2024.

Λίγη ώρα μετά την κατανάλωση φαγητού 37 άτομα άρχισαν να έχουν πόνο στην κοιλιά - Τι λέει ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάρδας.

Ένα υπαίθριο γεύμα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, έστειλε με τροφική δηλητηρίαση 37 άτομα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Η καθιερωμένη γιορτή του χωριού, όμως, που είχε στηθεί στον αύλειο χώρο εκκλησίας, κατέληξε σε μεγάλη περιπέτεια για τους κατοίκους -ηλικίας από 15 έως 90 ετών- που λίγο μετά την κατανάλωση του γεύματος κατέληξαν με έντονα συμπτώματα στο Κέντρο Υγείας.

Όπως κατήγγειλε στο ilialive.gr κάτοικος του χωριού 37 άτομα, όλοι στο ίδιο τραπέζι, λίγη ώρα μετά το γεύμα παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα με έντονους πόνους στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα.

«Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς» είπε. Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ το Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχτηκε δεκάδες κατοίκους ακριβώς με τα ίδια συμπτώματα.

«Δεν χρειάστηκε διακομιδή»

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Κ.Υ. Σταύρος Λεβέντης, οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους.

«Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή» είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους» καταλήγει. Όπως σημείωσε αν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου