Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Instashop: Επισήμως τίτλοι τέλους για την Instashop στην Ελλάδα

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, 2023

Σε επιστολή της προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα και σούπερ μάρκετ, αναφέρεται πως οι υπηρεσίες της εταιρείας θα σταματήσουν επίσημα στην Ελλάδα σε 18 ημέρες, δηλαδή στις 31 Δεκεμβρίου του 2023

Οι διπλάσιες πωλήσεις το 2022 δεν στάθηκαν αρκετές να διασφαλίσουν την επιβίωση της InstaShop στην ελληνική αγορά. Με βάση τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της InstaShop για τη χρήση του 2022, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 3,18 εκατ. ευρώ, διπλάσιος συγκριτικά με το 2021 που ήταν 1,54 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ωστόσο σημείωσε και διπλάσιες ζημιές. Το αποτέλεσμα περιόδου μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές 3,56 εκατ. ευρώ, όταν το 2021 οι ζημιές μετά φόρων ήταν 1,24 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές εις νέο αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία quick commerce που ίδρυσαν το 2015 οι Γιάννης Τσιώρης και Ιωάννα Αγγελιδάκη και πέντε χρόνια αργότερα εξαγοράστηκε από τη γερμανική πολυεθνική Delivery Hero έναντι 360 εκατ. δολαρίων -μητρική και της efood- αφήνει πλέον πίσω της τα ένδοξα χρόνια της δραστηριοποίησής της στον τομέα του fast grocery delivery στο Ντουμπάι και ρίχνει αυλαία στην εγχώρια αγορά.

Instashop: Έκανε double στις πωλήσεις και στις ζημιές

Με έδρα στη Θεσσαλονίκη και δραστηριότητα τόσο στην συμπρωτεύουσα όσο και στην Αθήνα, συνεργάζεται με τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market, Θανόπουλος, Bazaar, Prasino Biomarket και Ergon House στην Αθήνα, καθώς και Ναταλί και Green Family στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον στη λιανική τροφίμων παρέχονται υπηρεσίες fast delivery σε έναν μεγάλο αριθμό μίνι μάρκετ, convenience stores, καταστημάτων με είδη για κατοικίδια, εξειδικευμένων καταστημάτων (φούρνους, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, ανθοπωλεία κ.α.), φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, αξεσουάρ και ηλεκτρονικών. Εκτός από την Ελλάδα, η εταιρεία έχει παρουσία σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Κατάρ, Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Ομάν και Κουβέιτ. 

Ένα προαναγγελθέν τέλος;

Οι τίτλοι τέλους δεν αποτέλεσαν έκπληξη για την αγορά. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδρυτής και CEO της InstaShop, Γιάννη Τσιώρη, να αποσυρθεί από το ρόλο του ως CEO, αρχής γενομένης της 17ης Νοεμβρίου 2023. Τη θέση του ανέλαβε ο Nikola Cabarkapa, ο οποίος έχει το ρόλο του COO της InstaShop και συνεργάζεται με την εταιρεία από το 2017.

Σε επιστολή της προς τα συνεργαζόμενα καταστήματα και σούπερ μάρκετ, αναφέρεται πως οι υπηρεσίες της εταιρείας θα σταματήσουν επίσημα στην Ελλάδα στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 και τα καταστήματα δεν θα ελιναι πλέον διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου