Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

McDonald’s: Μήνυσε κίνημα της Μαλαισίας που καλεί σε μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2023

Η κάτοχος άδειας της McDonald's στη Μαλαισία, μήνυσε το κίνημα Boycott, Divestment and Sanctions για μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η McDonald’s μήνυσε μια κινηματική οργάνωση στη Μαλαισία που προωθεί μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ, για «ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις» που κατά τους ισχυρισμούς της αλυσίδας φαστ φουντ, βλάπτουν τις δραστηριότητές της. Μάλιστα η εταιρεία ζητά τεράστια χρηματική αποζημίωση ύψους 6 εκατομμυρίων ringgit ή 1,31 εκατομμύρια δολάρια.

Η Μαλαισία, μια χώρα όπου οι κάτοικοί της είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, είναι ένθερμος υποστηρικτής των Παλαιστινίων και ορισμένες δυτικές εταιρείες φαστ φουντ στη χώρα, όπως και σε ορισμένα άλλα μουσουλμανικά κράτη, έχουν γίνει στόχος εκστρατειών μποϊκοτάζ για τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Η εταιρεία Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd (GAR), η οποία είναι κάτοχος άδειας της McDonald’s στη Μαλαισία, μήνυσε το κίνημα Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) της Μαλαισίας για μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να συνδέουν την franchise αλυσίδα φαστ φουντ, μαζί με άλλες εταιρείες, με τον «γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα».

Κατηγορίες για μποϊκοτάζ των εστιατορίων της

Σύμφωνα με μια κλήτευση με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου που ήρθε σε γνώση του Reuters, τα εστιατόρια Gerbang Alaf ισχυρίστηκαν ότι η οργάνωση BDS της Μαλαισίας υποκίνησε το κοινό να μποϊκοτάρει τα καταστήματα της McDonald’s στη χώρα, γεγονός που οδήγησε σε απώλεια κερδών και περικοπές θέσεων εργασίας, μεταξύ άλλων ζημιών, λόγω κλεισίματος και μειωμένης λειτουργίας από άποψης χρονικής διάρκειας, των καταστημάτων της.

Η McDonald’s Malaysia επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά της BDS Malaysia για να προστατεύσει τα “δικαιώματα και τα συμφέροντά της”, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Σε απάντηση, η BDS Malaysia τόνισε ότι «αρνείται κατηγορηματικά» πως δυσφήμησε την εταιρεία fast-food και θα υπερασπιστεί τις απόψεις της εάν χρειαστεί, στο δικαστήριο.

Το κίνημα BDS στοχεύει να τερματίσει τη διεθνή υποστήριξη στην πολιτική «καταπίεσης των Παλαιστινίων» από το Ισραήλ και να πιέσει την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου