Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

NBA: Dallas Mavericks. Οι Μάβερικς πωλήθηκαν για 3.5 δισ. δολάρι

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2023

Η έγκριση δόθηκε και πριν από την έλευση του 2024 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Μαρκ Κιούμπαν πέρασε στους νέους ιδιοκτήτες των Ντάλας Μάβερικς.

Οχρόνος αλλάζει, μαζί και η εποχή για τους Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι μετά την έγκριση από το NBA απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες. Για την ακρίβεια οι νέοι ιδιοκτήτες απέκτησαν τους Ντάλας Μάβερικς, δεδομένου ότι επικυρώθηκε η αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατείχε από τον Γενάρη του 2000 και για 24 χρόνια ο Μαρκ Κιούμπαν.

Τότε ο Αμερικάνος επιχειρηματίας είχε ξοδέψει 285 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να γίνει το «αφεντικό» του οργανισμού. Ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα κι έχοντας εκτοξεύσει την αξία του, ο Κούμπαν αποδέχθηκε πρόταση που άγγιξε τα 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λογικό είναι η εν λόγω συμφωνία να περνά στις πλέον δαπανηρές από τη μία και κερδοφόρες από την άλλη, δεδομένου ότι μόνο οι Λέικερς το 2021 και οι Σανς μέσα στο 2023 είχαν πωληθεί ακριβότερα από τους Μάβερικς.

Νέοι ιδιοκτήτες των «καουμπόηδων» είναι δύο συγγενείς οικογένειες, της Μίριαμ Έιντελσον και των Σίβαν & Πάτρικ Ντουμόντ, που κατέχουν από κοινού τη Las Vegas Sands – εταιρία με καζίνο.

Ο Πάτρικ Ντουμόντ θα είναι ο νέος «κυβερνήτης» των Μαβς, αν κι ένα μεγάλο μέρος των διαδικαστικών θα συνεχίσει να το «τρέχει» ο Κιούμπαν, δεδομένων των όρων που μπήκαν στο γιγαντιαίο deal. Ένας εξ αυτών φέρεται να είναι πως οι Μαβς δεν πρόκειται ν’ αφήσουν το Ντάλας για το Λας Βέγκας. Αντιθέτως μεταξύ των δύο πλευρών έχει συμφωνηθεί να προχωρήσει η ανέγερση νέου γηπέδου.

Να ένας καλός έμμεσος τρόπος, μια σπουδαία επένδυση στο Ντάλας, προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση «τζογαρίσματος» στο Τέξας. Προς την ίδια κατεύθυνση, άλλωστε, πιέζει και ο ιδιοκτήτης των Ρόκετς, Τίλμαν Φερτίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου