Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου αποκτά το δικό της φωτοβολταϊκό πάρκο

 Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου, 2023


Το αίτημα για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο έχει γίνει δεκτό, ωστόσο η εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ για την αναβάθμιση του τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης

Tο ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου έχει μειωθεί κατά 84,5% από το 2015 ως σήμερα.

Το αίτημα για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο έχει γίνει δεκτό, ωστόσο η εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ για την αναβάθμιση του τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει υπερκαλύψει τις δυνατότητες υποδοχής «πράσινης» ενέργειας από εγκαταστάσεις ΑΠΕ.

Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο δεν θα καλύπτει τις ανάγκες οδοφωτισμού και διακοσμητικού φωτισμού της Γέφυρας, καθώς θα απαιτείτο η εγκατάσταση και συστήματος αποθήκευσης ενέργειας, γι’ αυτό και η Γέφυρα ΑΕ έχει συνεργασία εδώ και αρκετό καιρό με εξωτερικό πάροχο που καλύπτει αυτές τις ανάγκες της σε ενέργεια με ηλεκτρικό ρεύμα που προέρχεται 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως ο ήλιος και ο άνεμος. Με αυτόν τον τρόπο, η Γέφυρα μηδενίζει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα ως προς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρει το Pelop.gr.

Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το φάσμα των εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας έχει μειωθεί κατά 84,5% από το 2015 ως σήμερα.

Για τους πιο πάνω λόγους, η Γέφυρα δεσμεύεται να συνεχίσει να προσαρμόζεται έγκαιρα σε νέα δεδομένα και καταστάσεις, με σεβασμό στις ανθρώπινες και περιβαλλοντικές προτεραιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου