Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Αυτό με την ροζ Ελληνική Σημαία στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης δημιούργησε προβλήματα. Δεν πρέπει να ξάνα γίνει.

 Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, 2023

Η κάθε «καλλιτέχνης» μπορεί να κάνει ότι θέλει φτάνει να μην υποτιμά τα Εθνικά Σύμβολα και ιδιαίτερα τη Σημαία για την οποία έχει χυθεί πολύ αίμα.

Και, να μην υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Βρήκε λοιπόν ένα θέμα η κ. Γεωργία Λάλε, αυτό με τους μισογύνηδες που κτυπούν, και σκοτώνουν τις γυναίκες τους.  Όλοι είμαστε εναντίον των μισογύνηδων κ. Λάλε.  

Αλλά δεν μπορούμε να γελοιοποιήσουμε την Ελληνική Σημαία, γιατί κατά τη γνώμη μου, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.  Εξ άλλου μισογύνηδες είναι σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα!

Αντιλαμβάνομαι ότι η κ. Λάλε προσπάθησε να μας προσβάλει, έστω και άθελά της!  Να προσβάλλει την Ελλάδα και όλους εμάς που δίνουμε αγώνες για τον Ελληνισμό και κρατάμε την Ελληνική Σημαία ψηλά.

Απορώ που η κ. Ντόρα έχει αντίθετη γνώμη με μένα και με εκατομμύρια Έλληνες.  Να σας πω, "χέστηκα"  για το τι λέει η κάθε Ντόρα. 

Δηλαδή εάν βρεθεί κάποιος άλλος «καλλιτέχνης» και θελήσει να γελοιοποιήσει τους στοίχους στον Εθνικό μας Ύμνο θα πρέπει να το αγνοήσουμε και να δεχόμαστε προσβολές;  

Ε, όχι βέβαια.  Εμείς που ζούμε στην ξενιτιά κρατάμε ψηλά την Ελληνική Σημαία που είναι μία, Γαλανή και   Άσπρη  .  Δεν δεχόμαστε παιχνίδια από κανέναν αυτής της «τέχνης».  Ιδιαίτερα από ανθρώπους που ψάχνουν ακόμα να βρουν τον εαυτό τους!  Εμείς, είμαστε Έλληνες όμως.

paneliakos.com

---------------------------

Αλλά να δούμε στο βιογραφικό της κ. Λάλε:

Είμαι ένας Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης με κληρονομιά της Ανατολίας, στη διαδικασία να γίνω πολίτης των ΗΠΑ. Μέσα από την πολυεπιστημονική μου πρακτική, εξερευνώ το ανθρώπινο σώμα ως ένα προσχέδιο στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο της σύγχρονης κοινωνίας. Η δουλειά μου διερευνά αφηγήσεις αναγκαστικής μετανάστευσης και χρόνιων ασθενειών από μια διαπροσωπική οπτική. Ως μαχητής του καρκίνου, εκτέθηκα πρόσφατα στις κακουχίες που συνοδεύουν την κατάσταση της υγείας μου. Η πρακτική μου επηρεάζεται από την πολιτισμική σύγχυση και τη χαμένη προγονική παράδοση που συνέβη στην οικογένειά μου λόγω δίωξης και εκτοπισμού τη δεκαετία του 1920. Η μεσαία παλέτα μου χαρακτηρίζεται από την εννοιολογική μινιμαλιστική χρήση συναισθηματικά φορτισμένων αντικειμένων, όπως σωσίβια, θερμαντικές κουβέρτες έκτακτης ανάγκης και ρόμπες νοσοκομείου. Χρησιμοποιώ περφόρμανς, δημόσιες παρεμβάσεις, ζωγραφική, γλυπτική και στοιχεία σούφι συμβολισμού και χορογραφίας για να αντιμετωπίσω τις μάχες που περνάει το ανθρώπινο σώμα και η ψυχή στις πολύπλοκες και πολυεπίπεδες σύγχρονες πραγματικότητες μας.

Τι είδους θέματα αντικατοπτρίζει ή συζητά η δουλειά σας;

Η δουλειά μου αφορά τη μετανάστευση, την υγειονομική περίθαλψη και τα δικαιώματα των γυναικών. Εμπνέομαι από την προσωπική μου εμπειρία και την ιστορία των προγόνων μου. Εστιάζοντας στην προσωπική μου αφήγηση, στοχεύω να απευθυνθώ στην παγκόσμια εμπειρία της ανθρώπινης συνείδησης. Από τη διάγνωση του καρκίνου μου το 2018, εργάζομαι σε ένα σύνολο εργασιών που μιλά για την εμπειρία μου ως καρκινοπαθής στην Αμερική πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η οικογένειά μου μετανάστευσε στην Ελλάδα ως πρόσφυγες από τη Μανίσα της Τουρκίας το 1922, μαζί με 400.000 πρόσφυγες που εκτόπισε ο ελληνοτουρκικός πόλεμος. Μέλη της οικογένειας Lale ήταν συνδεδεμένα με το τάγμα των Σούφι Μεβλεβή. Ανυπομονώ να εξερευνήσω τον μυστικισμό και την πνευματικότητά τους μέσω της ερμηνείας και της ζωγραφικής μου πρακτικής. Είχαμε και γυναικοκτονία στην οικογένειά μου. Ο σύζυγος της προγιαγιάς μου, ξέφυγε με τον φόνο αφού αρνήθηκε να τραγουδήσει σε έναν γάμο. Αυτή η αδικία στοιχειώνει την οικογένειά μου και πολλές γυναίκες που είναι εκτεθειμένες σε ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Το 2021 σημειώθηκαν 16 γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου