Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του – Με τα τραγούδια του τον αποχαιρέτησαν κόσμος και μο

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, 2023

Πόνος, τραγούδια και δάκρυα στο «ύστατο χαίρε» στο Βασίλη Καρρά – Λαοθάλασσα στο λαϊκό προσκύνημα – «Σήκω να μας τραγουδήσεις»


Σε κλίμα βαθιάς θλίψης η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συρρέουν στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, η οποία ξεκίνησε στις 12:35. Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετούν.

Μέχρι αργά το βράδυ θα συνεχιστεί το λαϊκό προσκύνημα

Η σορός του Βασίλη Καρρά αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Σε κλίμα οδύνης, οι θαυμαστές του θρυλικού καλλιτέχνη τον αποχαιρετούν σιγοτραγουδόντας πολλές από τις επιτυχίες του, ενώ όταν έφτασε η σορός του στον Ιερό ναό, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. «Σήκω να μας τραγουδήσεις, Βασίλη», «είσαι παντού», «αθάνατος», φώναζαν.

Με δάκρυα στα ματιά φίλοι, συγγενείς και απλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται από το πρωί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Βασίλη Καρρά. Άνθρωποι που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του στήθηκαν στην ουρά για να αφήσουν ένα λουλούδι στο φέρετρο του. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας οι συγκεντρωμένοι τραγουδούν με συγκίνηση τα τραγούδια του και ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βασίλη Καρρά στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Η πλούσια μουσική του παρακαραταθήκKARRAS

Ο Βασίλης Καρράς -το πραγματικό όνομα του ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης- υπήρξε ένας εξαιρετικά επιδραστικός καλλιτέχνης, ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών. Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953 και το 1969, στα δεκαέξι του χρόνια, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Έκανε τεράστιες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι που υπηρέτησε, με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ ιστορία άφησαν και ντουέτα που έκανε με πολλούς κορυφαίους τραγουδιστές. Παράλληλα ως συνθέτης και στιχουργός έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Ως μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του καταγράφηκε ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη» με πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, τους στίχους και μουσική του οποίου είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 70 χρόνων.

Αύριο η ταφή του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

Υπενθυμίζεται ότι η ταφή του θα τελεστεί αύριο Τετάρτη στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Η τελευταία επιθυμία του

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε. Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.

«Παίζουμε μόνο Βασίλη Καρρά»

Τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, προτείνει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή. «Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ‘Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά» αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Καλό ταξίδι ‘Αρχοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου