Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Χειμάρρα: Παραιτήθηκε ο ηττημένος δήμαρχος Γ. Γκόρο

  Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Εντι Ράμα είχε, ουσιαστικά, προαναγγείλει την εν λόγω παραίτηση. Ετσι, μπορεί τώρα να ανοίξει ο δρόμος για την πιθανή τοποθέτηση άλλου προσωρινού δημάρχου.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, είχε, ουσιαστικά, προαναγγείλει την εν λόγω παραίτηση (AP Photo/Darko Vojinovic)

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, ο υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο – ο οποίος είχε χάσει από τον Φρέντι Μπελέρι στις εκλογές αλλά άρχισε να ασκεί καθήκοντα δημάρχου στο απόηχο της φυλάκισης του Μπελέρη η ορκωμοσία του οποίου ακόμη εκκρεμεί – υπέβαλε την παραίτησή του.

Εντι Ράμα: Στροφή με «ναι μεν, αλλά» στην υπόθεση Μπελέρη;

Υπενθυμίζεται ότι σε προχθεσινή του ανάρτηση, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα είχε χαρακτηρίσει «εκλεγμένο δήμαρχο» τον Μπελέρη και «ηττημένο υποψήφιο […] χωρίς νομιμοποίηση» τον Γκέργκι Γκόρο, παραδεχόμενος ότι έχει πια δημιουργηθεί «αδιέξοδο» το οποίο χρήζει «επίλυσης» αναφορικά με τη δημαρχία στη Χειμάρρα.

«…Η προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος στερείται νομιμότητας να ηγηθεί του δήμου απουσία του νικητή, τονίζει την ανάγκη επίλυσης αυτού του αδιεξόδου μέσω της διακοπής της θητείας του χαμένου υποψηφίου…», σημείωνε στη σχετική ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την παραίτηση του Γκέργκι Γκόρο η οποία, σύμφωνα με σημερινά αλβανικά δημοσιεύματα, είναι πια γεγονός. 

Ελλάδα–Αλβανία: Μισό βήμα για Μπελέρη

Όπως ανέφερε σε χθεσινό της δημοσίευμα η «Κ», η αλβανική κυβέρνηση μάλλον τώρα θα θεωρήσει ότι έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει έναν προσωρινό δήμαρχο, με βάση το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ειδικού δικαστηρίου στο οποίο αναφέρθηκε ο Ράμα μέσω της ανάρτησής του.

«Αυτήν τη στιγμή στην αλβανική κυβέρνηση εργάζονται για να διαμορφώσουν ένα θεσμικό πλαίσιο για να το κάνουν αυτό (σ.σ. να τοποθετήσουν έναν προσωρινό δήμαρχο), που να είναι συμβατό με την αλβανική νομοθεσία, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο […] Η (σ.σ. αλβανική) κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να επιλέξει προσωρινό δήμαρχο κάποιο πρόσωπο από τους εκλεγμένους συμβούλους του συνδυασμού Μπελέρη, καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός Μπελέρη δεν έχει την πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση προεξοφλείται ότι ο προσωρινός δήμαρχος θα είναι μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας και η απόφαση θα ληφθεί πριν από το νέο έτος […] Στα Τίρανα εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος ελιγμός του κ. Ράμα θα βοηθήσει στην επιστροφή των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε ένα σημείο ισορροπίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου