Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ: Φόβοι να «παγώσουν» οι πτήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος

 Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2023

Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ: Φόβοι να «παγώσουν» οι πτήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος | tovima.gr

Τεχνικό πρόβλημα η έκταση του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή φαίνεται ότι θα δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις των πτήσεων.

Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε με τους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA).

Το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει τις πτήσεις σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής γενικής καθήλωσης των αεροπλάνων, σύμφωνα με το ABC News.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, σε ανακοίνωσή της η FAA αναφέρει ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η έκταση του προβλήματος, ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα ακυρωθούν προσώρας πτήσεις αλλά θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

«Η FAA αντιμετωπίζει μια διακοπή λειτουργίας που επηρεάζει την ενημέρωση των NOTAM. Δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση όλων των πτήσεων αυτή τη στιγμή» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FAA.

Το τεχνικό πρόβλημα έχει επηρεάσει πάνω από 400 πτήσεις, οι οποίες είχαν σοβαρές καθυστερήσεις προς ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως φαίνεται και στον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

«Η FAA εργάζεται για να αποκαταστήσει το Notice to Air Missions System. Πραγματοποιούμε τελικούς ελέγχους επικύρωσης και επαναφέρουμε το σύστημα άμεσα», ανέφερε η FAA σε μια ενημέρωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την αρχική της ανακοίνωση. «Επηρεάζονται οι επιχειρήσεις σε όλο το Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου. Θα παρέχουμε συχνές ενημερώσεις καθώς σημειώνουμε πρόοδο».

Τι είναι η FAA

H FAA είναι η εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, αντίστοιχη με την ελληνική ΥΠΑ.

Στη δικαιοδοσία της περιλαμβάνεται η ρύθμιση και η εποπτεία παντός θέματος της πολιτικής αεροπορίας εντός του εθνικού εναέριου χώρου, εκδίδοντας αεροπορικούς κανονισμούς και προβαίνοντας σε ελέγχους.

Σημαντικότερες δραστηριότητες της ΟΔΑ / FAA είναι η έκδοση αεροπορικών κανονισμών ασφαλείας, έκδοση προτύπων ελέγχου πτήσεων, ανάπτυξη συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, θέματα που αφορούν την πολιτική αεροναυπηγική με ενθάρρυνση έρευνας και εφαρμογών νέων τεχνολογιών, χορήγηση ή ανάκληση πιστοποιητικών πιλότων, ανάπτυξη προγραμμάτων αντιμετώπισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων εκ της κίνησης των αεροσκαφών, επιθεωρήσεις και κατατάξεις αεροδρομίων, ελικοδρομίων, παντός τύπου αεροσκαφών, ελέγχους αεροπορικών εταιριών, έκδοση εγχειριδίων κανονισμών ασφάλειας, τεχνικών οδηγιών κ.λπ. καθώς και επιβραβεύσεις πιλότων, μηχανικών και αεροναυπηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου