Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Παραιτήθηκε ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης π. Γεώργιος Παρσένιος

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παραίτησή του θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Ο π. Παρσένιος επικαλείται λόγους υγείας, όπως αναγράφεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σχολή. Ο «Ε.Κ.» είχε αποκαλύψει στις 16 Δεκεμβρίου 2022 ότι επρόκειτο να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, είχαμε γράψει τότε τα εξής: «Εξ’ άλλου πληροφορίες του ‘Ε.Κ.’ αναφέρουν ότι ο κοσμήτορας της Σχολής π. Γεώργιος Παρσένιος, ο οποίος διορίσθηκε προ διετίας, σχεδόν δήλωσε σε καθηγητές την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση της κοσμητείας για την οποία και προσελήφθη και θα παραμείνει μόνο ως καθηγητής. Του υποδείχθηκε να παραμείνει λίγο ακόμα διότι δίνεται το μήνυμα στις Ακαδημαϊκές Αρχές, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα ότι οι κοσμήτορες αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι. Εν τω μεταξύ, ο π. Παρσένιος πριν μερικές εβδομάδες διορίσθηκε και ως προϊστάμενος στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Λέξινγκτον της Μασαχουσέτης. Τηλεφωνικό αλλά και γραπτό μήνυμα του ‘Ε.Κ.’ στον π. Παρσένιο προ ημερών παρέμεινε αναπάντητο».

Ο «Ε.Κ.» προσπάθησε και πάλι να επικοινωνήσει με τον Παρσένιο τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου για να τον ρωτήσει για τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, καθότι από τη μια δηλώνει ότι παραιτείται για λόγους υγείας και από την άλλη διορίζεται ιερατικός προϊστάμενος στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στην πόλη Λέξινγκτον της Μασαχουσέτης, πλην όμως δεν ανταποκρίθηκε στο μήνυμα του «Ε.Κ.».

Υπογραμμίζεται ότι διορίσθηκε προ διετίας στη Σχολή για τη θέση της κοσμητείας και συνωδά της καθηγεσίας του μαθήματος της Καινής Διαθήκης, το οποίο θα εξακολουθήσει να διδάσκει.

Επισημαίνεται ότι η σύζυγός του η πρεσβυτέρα Maureen είναι εκτελεστική βοηθός του προέδρου της Σχολής Γεωργίου Καντώνη.

Στο ανακοινωθέν της Σχολής αναγράφεται ότι «η επίσημη έρευνα για τον διορισμό του επόμενου κοσμήτορα θα ξεκινήσει αμέσως με ανακοινώσεις σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να προσελκυστούν οι πλέον εξαίρετοι υποψήφιοι οι οποίοι θα οικοδομήσουν πάνω στο έργο του π. Γεωργίου το οποίο μόλις είχε ξεκινήσει».

Ακόμα, στο ανακοινωθέν εμπεριέχονται δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, του προέδρου Γεωργίου Καντώνη, της αντιπροέδρου των Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Νταϊάνα Δημητρούλια, που πλέκουν το εγκώμιο του π. Παρσένιου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου