Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απορρίπτει ως «συκοφαντική» την κριτική από την Ουκρανία

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέρριψε τη σφοδρή κριτική από Ουκρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι την κατηγόρησαν πως υποστηρίζει τον πόλεμο και εξετάζει την πιθανή συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, υπό ουδέτερη σημαία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απορρίπτει ως «συκοφαντική» την κριτική από την Ουκρανία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απέρριψε τη σφοδρή κριτική από Ουκρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι την κατηγόρησαν πως υποστηρίζει τον πόλεμο και εξετάζει την πιθανή συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, υπό ουδέτερη σημαία. 

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχαΐλο Ποντολιάν είχε επιτεθεί στη ΔΟΕ, υπογραμμίζοντας ότι προωθεί «βία, μαζικές δολοφονίες, καταστροφές», ενώ σήμερα τόνισε ότι η ρωσική παρουσία στους Αγώνες θα έδινε στη χώρα «μια πλατφόρμα για την προώθηση της γενοκτονίας».

«Η ΔΟΕ απορρίπτει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή και άλλες συκοφαντικές δηλώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Reuters η Επιτροπή, προσθέτοντας: «Δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για οποιαδήποτε εποικοδομητική συζήτηση».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι πολλοί Ρώσοι Ολυμπιονίκες είχαν δεσμούς με τον στρατό, υπογραμμίζοντας ότι 45 από τα 71 ρωσικά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 κατακτήθηκαν από αθλητές που είναι μέλη της ΤΣΣΚΑ, της ομάδας του Ρωσικού Στρατού.

«Ο στρατός που διαπράττει φρικαλεότητες, σκοτώνει, βιάζει και λεηλατεί, αυτόν (…) η ΔΟΕ θέλει να βάλει κάτω από λευκή σημαία επιτρέποντας του να αγωνιστεί», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Η Ρωσία από την πλευρά της αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις της διέπραξαν θηριωδίες στην Ουκρανία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου