Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Κατάκολο: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Από το πρωί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους στη θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου

Στην προβλήτα του λιμανιού του Κατακόλου μεταφέρθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα πρώτα συντρίμμια από το F-4 Phantom που κατέπεσε στη θάλασσα σήμερα το πρωί.

Από το πρωί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους στη θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου. Υπενθυμίζεται ότι το F-4 ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη

Όπως κάνει γνωστό το ΓΕΑ, στην περιοχή επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του ΛΣ, τα οποία ερευνούν την θαλάσσια περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον πιλότο του αεροσκάφους.

Νωρίτερα ξεκίνησε και η χρήση φωτοβολίδων στην περιοχή, για να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή που τα διασωστικά ανασύρουν κάτι από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Στις έρευνες μετέχουν εναέρια και πλωτά μέσα τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα μετέχουν: 2 Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού πλωτά του Λιμενικού. Σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα αεροσκάφος C-130.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επιβεβαιώνει τον θάνατο του 29χρονου Μάριου Τουρούτσικα καθώς και τις έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη, Στάθη Τσιτλακίδη.

Ο 29χρονος πιλότοτος, Μάριος Τουρούτσικας που εντοπίστηκε νεκρός
Ο 31χρονος αγνοούμενος κυβερνήτης, Στάθης Τσιτλακίδης

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Πτώση Αεροσκάφους F-4E Phantom II Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Το F-4 Phantom που κατέπεσε είναι ένα διθέσιο αεροσκάφος της 338Μ/117ΠΜ, το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και συνοδευόταν από ένα ακόμη Phantom.

Τα δύο F-4 απογειώθηκαν στις 10:15, κάτι που σημαίνει ότι συνετρίβη περίπου 15 λεπτά αργότερα.

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Μετά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό των πιλότων.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν συντρίμμια του F-4 Phantom στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δύο Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του ΛΣ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και ένα C-130.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου