Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Σουηδία: Αναστολή της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ λόγω Τουρκίας

 Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Σουηδία: Αναστολή της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ λόγω Τουρκίας | tovima.gr
«Πάγωσε» η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ύστερα από την αντίδραση της Τουρκίας λόγω της πυρπόλησης του Κορανίου στην Στοκχόλμη.

Ωστόσο, η χώρα ελπίζει να ενταχθεί στη συμμαχία το καλοκαίρι του 2023, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Τομπάιας Μπίλστρομ, καθώς τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι τουρκικές εκλογές.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία και περιμένουμε τις εκλογές στις 14 Μαΐου», σημείωσε.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Μπίλστρομ, σημείωσε ακόμα ότι οι συζητήσεις μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας για την ένταξη της τελευταίας στο ΝΑΤΟ έχουν διακοπεί.

Τόνισε ότι η σουηδική κυβέρνηση επενδύει χρόνο και προσπάθεια ώστε η διαδικασία να προχωρήσει ξανά και σημείωσε την αισιοδοξία του πως μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις το καλοκαίρι.

Η Φινλανδία θα πρέπει να εξετάσει την είσοδο στο ΝΑΤΟ χωρίς τη Σουηδία

«Η Φινλανδία θα πρέπει να εξετάσει την επιλογή μιας ένταξης στο ΝΑΤΟ χωρίς τη Σουηδία», δήλωσε την Τρίτη (24/01) για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του αφού ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει η Άγκυρα το πράσινο φως στη σουηδική υποψηφιότητα.

Ωστόσο, σε άλλη του συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικώς στο Reuters, ο ίδιος είπε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι σχεδιάζουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα και αυτό δεν έχει αλλάξει, υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα μιας κοινής ένταξης με την γειτονική χώρα. «Δεν βρίσκω τον λόγο να το συζητήσουμε», απάντησε χαρακτηριστικά ερωτηθείς αν η Φινλανδία ενδέχεται να προχωρήσει σε ένταξη χωρίς τη Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου