Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Βουλή: Πρώτη αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από ψηφοφορία

 Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, 2023

Καλά ο Αλέξης και οι σύντροφοι του ξέρουν ότι αντιπροσωπεύουν ψηφοφόρους, δηλαδή τον Ελληνικό λαό και όχι τους εαυτούς των;

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γκιουλέκας.

Άμεσα έκαναν πράξη στον ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, να αποχωρούν οι βουλευτές του από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας για την κύρωση της συμφωνίας υπό τον τίτλο: «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στη Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της Κολομβίας και του Περού, αφετέρου, για να ληφθεί υπόψη η προσχώρηση του Ισημερινού», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γκιουλέκας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αλέξης Τσίπρας, νωρίτερα την Τρίτη (31/1) ανακοίνωσε από το Ζάππειο την απόφασή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να αποχωρήσει από όλες τις ψηφοφορίες, πλην αυτής για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ζητώντας παράλληλα άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές, μία κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην κυβέρνηση, όσο και υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «απόλυτα επικίνδυνο» και «εκτός κάθε ορίου», κατηγορώντας τον πως επιχειρεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε, μάλιστα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα» και προσθέτει ότι θα παραμείνει απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Σημειώνει ακόμη πως, η κυβέρνηση «διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας».

Από την άλλη πλευρά, σε υψηλούς τόνους σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛτο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για άμεσες εκλογές και την ανακοίνωση αποχής του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ γκεμπελικές πρακτικές, «αθλιότητες» περί «εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη» και πως έδωσε με την πρόταση μομφής «πολιτικό σωσίβιο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ξεκαθαρίζει πως δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της αποχής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «εμείς δεν θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, ας το γνωρίζει η Κυβέρνηση».

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής απέναντι στη θεσμική εκτροπή, που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Πρωθυπουργού», σημειώνεται.

Αιχμές κατά της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έριξε και το ΚΚΕ, καθώς τον κατηγόρισε πως φόρεσε προεκλογικά τη μάσκα του «μονομάχου».

Τονίζει, δε, τονίζει πως στην τετραετία, η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Εξαπολύει πυρά τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι με μοιρασμένους ρόλους, «επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για το λαό».

Σε αντίστοιχο σχόλιο προέβη και ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ24, Γιάνης Βαρουφάκης, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, λέγοντας πως «3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της Μητσοτάκης ΑΕ: εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κλπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η Βουλή, …απέχει από το Κοινοβουλευτικό Έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου