Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Έλον Μασκ: Με ανάρτηση στα ελληνικά κάνει όλο το Twitter να ψάχνεται

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Έλον Μασκ: Με ανάρτηση στα ελληνικά κάνει όλο το Twitter να ψάχνεται | tovima.gr

Ο Έλον Μασκ έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται

Ο Έλον Μασκ θέλησε να κάνει για ακόμα μία φορά όλο το Twitter να ψάχνεται με μία νέα αινιγματική ανάρτηση στα ελληνικά, όπως αυτές που συνηθίζει κατά καιρούς.

Βέβαια αυτή τη φορά ο 51χρονος μεγιστάνας ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς δεν έγραψε ούτε καν κάποια λέξη αλλά αρκέστηκε στο ελληνικό φωνήεν «Ω» με κεφαλαίο.

Όπως ήταν φυσικό έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται «τι θέλει να πει ο ποιητής;», με κάποιους να αναφέρουν πως ο άνθρωπος που πραγματοποιεί αναρτήσεις ως «Mr. Tweet», υπονοεί την αντίσταση.ι

Βέβαια υπήρξαν χρήστες που σημειώνουν πως το «Ω» είναι το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου και ότι χρησιμοποιείται στη μαθηματική σημειογραφία αλλά και σαν το τελευταίο σύμβολο μίας συγκεκριμένης ομάδας πραγμάτων.

Μάλιστα κάποιοι κάνουν πιο «αιχμηρά» σχόλια με meme του Έλον Μασκ να καπνίζει ή κάποιοι να του γράφουν «πάρε χάπι αδελφέ».

Τα ελληνικά «χτυπήματα» του Έλον Μασκ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ, κάνει μία ανάρτηση στα ελληνικά, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί τον Ιούνιο 2021, τότε ο μεγιστάνας είχε ανεβάσει μάλιστα και αρχαία ελληνικά.

«Εἰδέναι μέν μηδέν πλήν αὐτό τοῦτο εἰδέναι», είχε γράψει που στα νεοελληνικά μεταφράζεται ως: «Δεν ήξερε τίποτα, αλλά αυτό ακριβώς το ήξερε».


Το σχόλιο, είχε γίνει σε ένα κείμενο μιας χιουμοριστικής ιστοσελίδας με τίτλο «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μαθαίνει στο Ivy League University νέες τεχνικές πλύσης εγκεφάλου» και όπως ήταν φυσικό έκανε τα πληκτρολόγια να πάρουν φωτιά και πολλούς να αναρωτιούνται τι θέλει να πει ο Έλον Μασκ.

Όμως δεν έφτανε μόνο αυτό καθώς τον περασμένο Οκτώβριο, ο 51χρονος μεγιστάνας έκανε ένα αινιγματικό tweet στα ελληνικά γράφοντας απλά τη λέξη «διαλεκτική» και όπως ήταν φυσικό έκανε πολλούς να αναρωτιούνται τι θέλει να πει και την είχε στο μυαλό του, αλλά και το google translate και τα λεξικά να πάρουν φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου