Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Γιατί η ΕΕ συλλέγει απεικονίσεις καρκίνων από όλα τα κράτη-μέλη και ποιος ο ρόλος της Α.Ι.

 Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2023

Θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη βάση δεδομένων απεικόνισης, που θα ναι διαθέσιμη σε κλινικούς και ερευνητές ενώ επιστρατεύει την τεχνική νοημοσύνη για έγκαιρες διαγνώσεις.
BSIP VIA GETTY IMAGES

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει από σήμερα την συλλογή και συγκέντρωση δεδομένων απεικόνισης καρκίνου σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την καινοτομία στον τομέα αντιμετώπισης της νόσου και να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση του χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Η νέα Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Απεικόνισης Καρκίνου θα δώσει στους κλινικούς ιατρούς και τους ερευνητές ”εύκολη πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων απεικόνισης καρκίνου”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

″Μια διασυνοριακή, διαλειτουργική και ασφαλής υποδομή που θα διατηρεί το απόρρητο θα επιταχύνει την καινοτομία στην ιατρική έρευνα. Για παράδειγμα, θα είναι δυνατή η εκπαίδευση νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν AI σε ένα μεγάλο όγκο δεδομένων”

Το έργο είναι σύμφωνο με τη στρατηγική δεδομένων της ΕΕ και είναι συμβατό με τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία αυτών (γνωστή ως GDPR).

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη, δήλωσε σε ομιλία της για την παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας και την έναρξή υλοποίησής της, ότι η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται ο καρκίνος.

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης δεδομένων συνδέεται με τις υφιστάμενες προσπάθειες της ΕΕ για επέκταση του συνήθους προσυμπτωματικού ελέγχου για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου στο 90% των επιλέξιμων Ευρωπαίων.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες που εργάζονται σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουν στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου περιλαμβάνουν τους κατασκευαστές ιατρικών σαρωτών Philips και Siemens Healthineers, καθώς και την εταιρεία κατασκευής εργαλείων απεικόνισης με ακτίνες-Χ, Bayer.

Για να ενισχύσει αυτές τις προσπάθειες, η Bayer συμφώνησε μάλιστα την περασμένη εβδομάδα να εξαγοράσει την Blackford Analysis Ltd., μια βρετανική εταιρεία ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης ώστε να βοηθήσει στη διάγνωση της νόσου μέσω ιατρικών απεικονίσεων.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου